HSY kerää risuja pienkiinteistöiltä toukokuussa

HSY kerää toukokuussa risuja ja oksia kiinteistöiltä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Keräys on tarkoitettu alle 10 asuinhuoneiston kiinteistöille. Keräyksen hinta on 80 euroa per noutopaikka.

HSY kerää jälleen toukokuussa risuja ja oksia kiinteistöiltä. Keräys on tänä vuonna tarkoitettu ensisijaisesti Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen pienkiinteistöille. Näiden kiinteistöjen asukkaat saavat HSY:ltä keräystä koskevan kirjeen huhtikuun alussa. Myös muiden kaupunkien pienkiinteistöjen asukkaat voivat tiedustella HSY:ltä mahdollisuutta osallistua keräykseen. Risunkeräyspalvelu suunnataan vuorovuosin eri alueille pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Keräyksen hinta on 80 euroa per noutopaikka.

– Toukokuu on tyypillinen kuukausi, jolloin siistitään pihoja. Me helpotamme ihmisten arkea tuomalla risunkeräyspalvelun kotiportille. Keräys on ollut hyvin suosittua, sillä viime vuonna saimme risuja noin 260 tonnia, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

Risuja kerätään 4.–22.5.2020. Mukaan pääsee 1200 ensimmäisenä keräyksen tilannutta kiinteistöä. Tilauksia otetaan vastaan 24. huhtikuuta asti. Tilausohjeet ovat HSY:n lähettämässä kirjeessä. Tietoja keräyksestä löytyy myös HSY:n verkkosivuilta: www.hsy.fi/risunkerays.

Yhteen kasaan voi koota kuorma-autolavallisen verran risuja ja oksia

Yhdellä keräyspaikalla voi olla risuja ja oksia enintään kuorma-autolavallisen verran eli maksimissaan noin 30 m³. Ne on koottava yhteen kasaan tontin reunalle korkeintaan viiden metrin päähän tiestä. Risukasan on voitava olla paikallaan kirjeessä ilmoitetun kahden viikon keräysajan. HSY hakettaa risut hyötykäyttöön Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksessa.

– Naapurit voivat sopia keskenään yhteisen risukasan kasaamisesta. Tällöin laskutamme vain tilauksen tehnyttä kiinteistöä yhdestä noudosta. Naapurit sopivat itse kustannusten jaosta, kertoo Nuutinen.

Risuja ei saa polttaa taajama-alueilla eikä viedä metsiin tai yleisille viheralueille.

Risunkeräys voidaan järjestää koronaviruksesta huolimatta

HSY on huomioinut koronavirusepidemian risunkeräyksen suunnittelun yhteydessä. Risunkeräys on turvallista järjestää myös epidemian aikana, sillä siinä ei pääsääntöisesti ole tarvetta ihmiskontaktille. HSY toivoo, että risunkeräyksen tilanneet asiakkaat pitävät reilun turvavälin risuja noutaviin työntekijöihin.

Asukkaat voivat myös itse viedä risuja maksua vastaan HSY:n Sortti-asemille, mutta koronaviruksen aikana HSY suosittelee viemään Sortti-asemille vain välttämättömät jätekuormat. Yksi kuorma risuja maksaa viisi euroa. Sortti-asemille ei voi tuoda jätettä kuorma-autolla. Sortti-asemat ovat toistaiseksi avoinna ma–pe klo 7–21, mutta poikkeuksellisen tilanteen vuoksi aukioloajat voivat muuttua tai vaihdella. Aukioloajat on hyvä tarkistaa aina ennen asemalle lähtöä www.hsy.fi/sorttiasemat.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.