Yksi kysymys johti ikimuistoiseen hetkeen – tuusulalaisten hyväsydämisyys on vailla vertaa

Kuvassa Nemo tervehtii 17-vuotiasta Eemeli-hevosta.

Tuusulalaisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus on vailla vertaa. Se ilmenee Tea Mellinin ihanasta tarinasta, joka alkoi siitä, että hän laittoi Tuusulan Facebook-ryhmässä seuraavanlaisen tiedustelun: 

– Saako Tuusulassa jonnekin tulla katsomaan heppoja tai lehmiä (tai molempia) lähietäisyydeltä tuollaisen 2-vuotiaan eläinrakkaan luonnonlapsen kanssa? Poitsu ei montaa sanaa osaa, mutta ”eppa” ja ”muu” on kovia juttuja.

Ei aikaakaan, kun tuusulalaiset ottivat tiedusteluun osaa. Muutamat tallinpitäjät laittoivat samantie, että tervetuloa meidän tallille. Mistä sinulle tuli ajatus laittaa viestiä Tuusulan Facebook-ryhmään?

– Tuusula-ryhmässä on paljon aktiivista mukavaa porukkaa ja olen ennenkin saanut sieltä apua ja vastauksia, Tea kertoo.

”Poika oli niin innoissaan”

Ihan parissa päivässä ensitiedustelun jälkeen Tea oli poikansa Nemon kanssa jo vierailemassa tallinpitäjä Netta Johanssonin luona. Miten teidän vierailu oikein eteni?

– Poika oli niin innoissaan, vaikkakin vielä hieman jännittynyt. Varmasti menemme toistekin. Vastaanotto oli lämmin ja kaikki ihmiset ja tallilla pyörivät koiratkin olivat mukavan tuttavallisia tervehtiessään meitä, vaikkemme ennestään tuntenut. Jäi tosi kiva fiilis, Tea kertoo.

Vierailun aikana Nemo silitti kaikkia koiria ja monet hepatkin pääsivät rapsuttelun kohteeksi. Netan tallilta löytyy useita koiria ja nelisenkymmentä hevosta. Tea kertoo, että eläimet ovat heidän perheessään tärkeä juttu. Ei siis ihme, että heidän kotoaan löytyy kuusi koiraa.

”Ihmiset Tuusulassa ovat mukavia ja avuliaita”

Tea on vuosien varrella asunut eri paikkakunnissa, mutta kaikkein parhaiten hän on viihtynyt Tuusulassa.

– Pääasiassa ihmiset Tuusulassa ja Tuusula-ryhmässä ovat mukavia ja avuliaita. Täällä on sellaista mukavaa yhteisöllisyyttä. Kaikista asuinpaikoistani parhaiten olen viihtynyt juuri Tuusulassa. Sopivan rauhallista ja luonnonläheistä, mutta kuitenkin lähellä palveluita. Mukavia ihmisiä unohtamatta, Tea kuvailee. 

– Kaiken kaikkiaan Tuusula-ryhmä on huippumesta, joka pitää kuntalaiset ajantasalla lähiympäristön tapahtumista ja sitä kautta voi saada uusia tuttavuuksia ja löytää etsimänsä, hän summaa.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.