Kivenlahti kasvaa metron ympärillä ja laajenee myös Länsiväylän pohjoispuolelle

Kivenlahti kasvaa nykyisestä 8 500 asukkaan paikalliskeskuksesta pääkaupunkiseudun vilkkaaksi läntiseksi sisääntuloportiksi, jonne rakennetaan koteja 15 000 uudelle asukkaalle. Kasvu ei kuitenkaan tapahdu nopeasti, vaan useamman vuosikymmenen aikana.

Espoon kaupungin tavoitteena on luoda Kivenlahdesta myös houkutteleva työpaikka-alue, ja kaksinkertaistaa työpaikkojen määrä nykyisestä vajaasta 2000 työpaikasta.

Kivenlahti kasvaa metroaseman ympäristössä. Sinne on suunniteltu korkeaa rakentamista ja uusia tornitaloja on mahdollista rakentaa kolme. Niissä olisi 13-22 kerrosta. Lisäksi suunnitteilla on 22-kerroksinen hotelli. Metrokortteliin on tarkoitus rakentaa koteja 1 700 uudelle asukkaalle.

Kivenlahteen tulevan metroaseman yhteyteen kaavoitetaan myös liikekeskus ja liikuntakeskus. Kivenlahdentie aiotaan siirtää Länsiväylän viereen. Metroasemalle suunnitellaan liityntäpysäköintiä.

Keskeinen osa Kivenlahtea on tulevaisuudessa myös Länsiväylän pohjoispuolelle toteutettava Kiviruukin alue. Sinne keskittyy pääosa Kivenlahden uudesta asuntorakentamisesta. Lisäksi Kiviruukkiin syntyy bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä Cleantech Garden. Kiviruukin osayleiskaavaa valmistellaan parhaillaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.