WSOY:n kirjallisuussäätiön taidekokoelmaa voi nyt ihailla Halosenniemessä

A38 Väinö Kunnas: Olavi Paavolainen, 1928, öljy. Valokuva: Katri Lehtola

Halosenniemessä Tuusulassa on avattu näyttely Sanoinkuvaamatonta! Näyttelyssä nähdään WSOY:n kirjallisuussäätiön harvoin esillä olevaa kokoelmaa, johon kuuluu Suomen merkittävimpien taiteilijoiden teoksia kirjailijoista, taiteilijoista sekä muista kulttuuripersoonista 1800-luvun lopulta tähän päivään.

WSOY:n kirjallisuussäätiön lähes tuhannen teoksen kokoelmasta on Halosenniemen näyttelyyn valittu maalauksia ja veistoksia noin kuutisenkymmentä. Kirjallisuus kuului Tuusulanjärven taiteilijayhteisön elämään 1800-luvun lopulta seuraavan vuosisadan alkupuolelle.

Rantatiellä asui kirjailijoita, kuvittajia ja suomentajia sekä lukemista harrastavia nuoria. Suuri osa näyttelyn teoksista liittyy tavalla tai toisella Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön.

Vuonna 1878 perustettu Werner Söderströmin osakeyhtiö lahjoitti taidekokoelmansa WSOY:n kirjallisuussäätiölle vuonna 2008. Kokoelmassa on paljon kirjailijamuotokuvia, niin maalauksia kuin veistoksiakin, joista suurin osa on tilattu suoraan taiteilijoilta.

Sanoinkuvaamatonta! – WSOY 140 vuotta -näyttely on maksullinen ja se jatkuu 9. joulukuuta saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.