Tuusulan ja Keravan bussilinjasto uudistuu – HSL:n asiantuntijat tavattavissa ke 7.8. Hyrylässä

Askarruttaako Tuusulan ja Keravan bussilinjaston uudistus tai jokin muu joukkoliikenneasia? Tule tapaamaan HSL:n asiantuntijoita Tuusinfoon, Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula keskiviikkona 7.8. klo 15–18!

Bussien reitit uudistuvat Tuusulassa ja Keravalla maanantaina 12. 8., kun HSL:n liikenteessä siirrytään syyskauden aikatauluihin. Uudistuksessa myös linjanumerointi muuttuu laajasti.

Uudistuksen myötä HSL:n suorat bussilinjat Tuusulasta Helsingin Kamppiin lakkaavat. Uudistuksen jälkeen HSL:n Hyrylä-Helsinki –bussilinjan (linja 643) päätepysäkki on yöliikennettä lukuun ottamatta Hakaniemessä. Linjojen aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta (www.reittiopas.fi).

Elokuun muutoksen jälkeen Hyvinkään suunnalta tullaan liikennöitsijävetoisesti ajamaan edelleen vuoroja Tuusulan kautta Helsingin Kamppiin. Näiden vuorojen tiedot löytyvät Matkahuollon sivuilta (www.matkahuolto.fi).

HSL:n suoraan Kamppiin menevät bussilinjat korvautuvat tiheällä bussiliikenteellä junaradan varteen – esimerkiksi Keravalle, Leinelään ja Tikkurilaan. Keravalla taas suurin muutos on se, että kaikkien linjojen toinen päätepysäkki siirtyy Keravan asemalle. Kellokoskelta kulkee edelleen HSL:n linja 665, mutta sen eteläinen päätepysäkki on 12.8. alkaen Hyrylässä. Linja tarjoaa hyvän liityntäyhteyden juniin Järvenpään asemalle. Jokelassa junat kulkevat kuten nykyäänkin.

HSL:n linjastouudistuksesta ja uusien linjojen aikatauluista saa tietoa HSL:n verkkosivuilta osoitteesta www.hsl.fi/tuusulajakerava2019. Uusiin yhteyksiin ja aikatauluihin on mahdollista tutustua myös Reittioppaassa (www.reittiopas.fi), kun haun tekee päivämäärällä 12.8.2019 tai myöhemmin.

Lisäksi Tuusulan ja Keravan kotitalouksiin jaetaan infolehti uudistuksesta torstaina 1.8. Infolehteä on jaossa myös Tuusinfossa järjestettävässä tilaisuudessa keskiviikkona 7.8.

Tervetuloa tutustumaan lähitulevaisuuden joukkoliikenteeseen!

Kuva: HSL, Lauri Eriksson

Lue painetun Tuusula-lehden elokuun näköislehteä tästä:

Lue Tuusula-lehden verkkolehteä tästä: