Tienpidon ja liikenteen suunnitelma valmistui Uudellamaalla

Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelma vuosille 2022-2025 on valmistunut.

Suunnitelma esittelee tienpidon nykytilan ja näkymän tuleville vuosille.

Suunnitelma on laadittu vain digitaalisessa muodossa ja se on luettavissa kokonaisuudessaan internetosoitteessa www.tienpidonsuunnitelma.fi suomeksi ja ruotsiksi.
Uudenmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue kattaa Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnat, joihin kuuluu vuonna 2021 yhteensä 47 kuntaa. Vuoden 2021 alusta Päijät-Hämeeseen on liittynyt uutena kuntana Iitti.

Suunnitelmassa kuvataan Uudenmaan ELY-keskuksen toimialueen tienpidon talouden ja toiminnan reunaehdot ja painopisteet, ja siinä on esitetty kiireellisimmät hanketarpeet tulevien vuosien oletettavaan perustienpidon rahoitustasoon pohjautuen.

Suunnitelmassa ei esitetä isompia useiden miljoonien eurojen kehittämishankkeita, jotka eduskunta päättää valtion talousarvion laadinnan yhteydessä erikseen nimettyinä hankkeina toteutettaviksi. Suunnitelman yhteydessä esitetään myös kuluvana vuonna 2021 käynnissä olevat tai käynnistyvät aiemmin päätetyt hankkeet.

Nelivuotinen tienpidon ja liikenteen suunnitelma päivitetään vuosittain ja siitä pyydetään kommentit Uudenmaan ELY:n sidosryhmiltä. Suunnitelman laadinta ja esittely toimii vuorovaikutteisena prosessina. Sen yhteydessä kuullaan sidosryhmien näkökulmat ja ne sovitetaan yhteen tienpidolle ja liikenteelle asetettujen tavoitteiden kanssa.

– Suunnitelmaan on koottu kattavasti tietoa Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen ajankohtaisista asioista, joten sitä voi käyttää myös muuten toimintaamme tutustumiseen, Uudenmaan ELY-keskus tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.