Kulttuurikeskittymä Vantaalle: kaksi teatteria saman katon alle

Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko muodostavat Silkkitehtaan alueelle Tikkurilaan uuden kulttuurikeskittymän. Entisen tehtaan tiiliseinien suojissa valmistetaan ensi syksystä 2021 alkaen teatteri- ja tanssiesityksiä.

Ensi syksynä valmistuvat Silkkitehtaalle Tanssiteatteri Raatikon ja Teatteri Vantaan uudet toimitilat. Silkkitehdas sijaitsee Tikkurilan keskustassa Keravanjoen rannalla.

– Silkkitehdas muodostaa yhtenäisen tehdasmiljöön, jonka punatiiliset rakennukset valmistuivat vuosina 1934–1964. Tehdas-rakennuksissa toimi Tikkurilan Silkki Oy, ja laajimmillaan tehtaaseen kuului kutomo, värjäämö, painamo, tarkkaamo, pakkaamo ja toimistotiloja. Yhtiön perusteollisuus lopetettiin vuonna 1977 kutomon lakkauttamisen myötä ja teollinen toiminta loppui kokonaan vuonna 1990, tiedottivat Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko.

Renor Oy aloitti alueen peruskorjauksen vuonna 2017, ja ensimmäisenä valmistui Silkkitehtaan toimistorakennus Konttori vuonna 2019. Syyskuusta alkaen historiallisesti arvokkaalla alueella tuotetaan kulttuuria, kun Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko aloittavat toimintansa uusissa tiloissaan.

– Viime vuoden marraskuussa koettiin huippuhetki, kun Raatikko ja Teatteri Vantaa solmivat vuokrasopimuksen Silkkitehtaan Jokisalin vuokraamisesta. Iso kiitos tästä kuuluu Vantaan kaupungille. Kaupungilla oli vahva tahtotila ratkaista kahden teatterin tilaongelma ja nostaa Silkkitehdas merkittäväksi kulttuurikeskittymäksi, kertoi Raatikon johtaja Marja Korhola.

Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa solmivat Vantaan kaupungin tilakeskuksen kanssa 15 vuoden vuokrasopimukset Renor Oy:n omistamista, teatterikäyttöön remontoitavista tiloista. Renor Oy solmi tiloista vuokrasopimuksen Vantaan kaupungin kanssa.

– Meille on tulossa tavallistakin kiireisempi syksy. Tupaantuliaiset ovat lokakuussa, saman viikon lopulla juhlitaan Teatteri Vantaan 35-vuotisjuhlaa, ja ensi vuoden alussa koittaa Raatikon 50-vuotisjuhlat. Uusi tila pääsee heti loistamaan myös juhlatunnelmissa, kertoi Teatteri Vantaan johtaja Anne Nielsen.

Kahden teatterin muutto naapureiksi saman katon alle mahdollistaa myös uudenlaista yhteistyötä. Tavoitteena on elävöittää jokirantaa ja koko Tikkurilaa yhdessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.