Risteilyt ja laivamatkat kiinnostavat

Laivaristeilyjen ja reittimatkojen varaustilanne kesän 2017 lähestyessä näyttää positiiviselta. Kiinnostus Venäjän markkinoilta on kasvanut, samoin varausmäärä kansainvälisiltä markkinoilta on suurempi kuin vastaavana aikana viime vuonna. Onkin syytä varata matka ajoissa, koska kysytyimmät lähdöt alkavat jo täyttyä. Matkan hinta on myös sitä edullisempi, mitä aiemmin varaus tehdään.

Vilkkain sesonki alkaa juuri ennen juhannusta. Kesä–elokuuksi on nyt varattu yhteensä enemmän matkoja kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, kerrotaan Viking Lineltä. Paikkoja on kuitenkin jäljellä lähes joka päiväksi kesän korkeasesongin ajalle.

– Suuntauksena tuntuu enenevässä määrin olevan matkojen suunnittelu yhä lyhemmällä varoitusajalla. Kesän lähdöillä on edelleen paikkoja, mutta jos haluaa varmistaa paikan tiettynä päivänä, esimerkiksi pyhinä, ja saada edullisemman hinnan, kannattaa varata ajoissa, sanoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Lisäkapasiteettia Helsinki–Tallinna-reitillä

Toukokuussa Helsingistä Tallinnaan pääsee päivittäin yli kahdellakymmenellä laivavuorolla. aamu seitsemän ja ilta kymmenen välillä. Matkojen kysyntä kasvaa edelleen ja on suurimmillaan kesäkuukausina. Väliä liikennöivistä yhtiöistä mm. Viking Line lisää reitin kapasiteettia tarjoamalla kesällä jopa 12 päivittäistä vuoroa pääkaupunkien välillä. Sen lisäksi, että Mariella ja Gabriella tekevät päiväristeilyjä Tallinnaan, uusi katamaraani Viking FSTR liikennöi reitillä 10.4.–22.10. Uusi alus taittaa Helsingin ja Tallinnan välisen matkan alle kahdessa tunnissa.

Huomio merelle ja matkakohteisiin

Merimatkaan kuuluu ihania saaristomaisemia, mukavia muistoja ja vapauden tunne, kun köydet on irrotettu. Kesäsesongin aikana monet varustamot huomioivat perheet, ja erityisesti kaikkein nuorimmat matkustajat. Silloin liikkeellä on lähinnä lapsiperheitä, ja tavoitteena on tehdä tämän kohderyhmän matkustamisesta mahdollisimman miellyttävää. Ohjelmaa ja matkakohteita on tarjolla runsain mitoin.

Suosituimmat matkakohteet (Viking Line):

  • Tallinna: Lentoasema, eläintarha Tallinn Zoo ja TV-torni
  • Tukholma: Junibacken, ABBA The Museum ja Gröna Lund
  • Ahvenanmaa: Mariebad, Merenkulkumuseo, Smartpark
  • Helsinki: Sea Life ja Linnanmäki
  • Turku: Muumimaailma, JukuPark