Kirkes-kirjastoille keväällä uusi verkkokirjasto

Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastot julkaisevat aineistonsa maaliskuun aikana kansallisessa Finna-hakupalvelussa.

Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastot julkaisevat aineistonsa maaliskuun aikana kansallisessa Finna-hakupalvelussa. Samalla Kirkes-kirjastoille avataan uusi verkkokirjasto. Verkkokirjastosta löytyvät kirjastojen painetut ja e-aineistot.

Uuden verkkokirjaston käyttöönoton yhteydessä vanha verkkokirjasto poistuu käytöstä. Keravan oma verkkokirjasto toimii jatkossakin Kirkesin Finna-verkkokirjaston rinnalla.

Uuden verkkokirjaston käyttöönotto ei pääsääntöisesti vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Jos asiakas kuitenkin haluaa säilyttää verkkokirjastoon tallentamansa muistilistat ja lainahistorian, ne kannattaa lähettää omaan sähköpostiin, tallentaa tai tulostaa. Hylly-muistilista ja lainahistorian tallennus ovat poistuvan verkkokirjaston ominaisuuksia, eivätkä ne siirry uuteen verkkokirjastoon. Uudessa Finna-verkkokirjastossa on Hylly-toimintoa vastaava ominaisuus.

Uusi verkkokirjasto on osa Finna-kokonaisuutta, johon voi tutustua osoitteessa finna.fi. Tällä hetkellä Finnassa on mukana jo yli sata arkistoa, museota ja kirjastoa, mukaan lukien Keravan museo, Mäntsälän museotoimi ja Tuusulan taidemuseo. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto.

Asiasta tiedotetaan lisää aikataulun tarkentuessa. Käyttöönoton tiedotusta voi seurata esimerkiksi Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastojen verkkosivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.