Aikuisystävä lapselle tai nuorelle – useat lapset odottavat vielä omaa tukihenkilöään

Yleisimmin Kamu-suhde aloitetaan lapsen ollessa 4–14-vuotias.

Ryhtymällä lapsen tai nuoren tukihenkilöksi tai Kamuksi, voi vapaaehtoinen kulkea lapsen rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa. Samalla vapaaehtoinen tarjoaa turvallisen aikuisen läsnäoloa sekä jakamatonta huomiota. Tukihenkilöt ja Kamut tapaavat tuettavaa lasta tai nuorta noin kahdesti kuukaudessa.

Kumpaankin toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Tukihenkilöiden ja Kamujen ei tarvitse osata mitään erityistä. Mukaan haluavat haastatellaan ja koulutetaan tehtävään. Molemmissa organisaatioissa toimintoja ohjaavat sosiaalialan ammattilaiset.

– Olen saanut uusia, ihania ihmisiä elämääni ja käynyt sellaisissa paikoissa, joissa en ole ennen käynyt, kerrotaan OmaKamu-verkkosivuilla.

Tukihenkilöt ja Kamut ovat mukana rakentamassa lapsille ja nuorille parempaa tulevaisuutta

Helsingin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnassa on tällä hetkellä mukana noin 240 tukihenkilöä. Omaa tukihenkilöä odottaa tällä hetkellä noin 50 lasta ja nuorta.

Pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa on yhteensä noin 50 Kamua. Omaa Kamua odottaa tällä hetkellä noin 35 lasta.

Helsinki on järjestänyt lasten ja nuorten tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Kaupungin palvelu on suunnattu lastensuojelun ja erityisen tuen asiakkaille. OmaKamu ry järjestää OmaKamu -toimintaa, joka kohdentuu niille lapsille ja nuorille, jotka eivät ole viranomaispalvelujen välittömässä tarpeessa.

 

Seuraavat koulutukset Kamuksi alkavat Helsingissä 13.2.2018. Jokainen Kamu siis saa OmaKamu-koulutuksen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista. OmaKamu-koulutus on maksuton 15 tunnin laajuinen kurssi, jonka aikana käsitellään Kamuna toimisen periaatteita käytännönläheisesti. Mukaan voi ilmoittautua omakamu.fi-verkkosivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.