ToPo:lla vaikeaa Tampereella: Tappio ja Moore loukkaantui

Torpan Poikien piti hakea tappiollisen Oulu-ottelun jälkeen Tampereelta ehjä peli miesten ykkösdivarin sarjajumboa Tampereen Pyrintöä vastaan. Piti ja piti. Käteen jäi tappio 73-62 (16-17, 13-12, 20-12, 24-21) surkean suorituksen jälkeen.
Toki Tampereelle on pakkaskelissä pitkä matka. Perjantaina pitkä viikko jo väsyttää, kun ottelukin alkoi vasta 19.30. Ja väsyneeltä Torpan Poikien suoritus – tai oikeastaan sekava kohellus – näyttikin.
Kukaan ei osannut mitään. Järjetön määrä henkilökohtaisia virheitä, joista suurin osa oli tyhmyyksiä tai löysäilyä. Korin alta ja hyvistäkin heittopaikoista roiskittiin heloja.
Katsomoon ei selvinnyt, millaista hyökkäyspeliä ToPo yritti. Kaarella pompoteltiin kuin Särkänniemen pomppulinnassa – koripallo-otteluahan ei pompottelemalla voiteta. Ja juoksenneltiin kaukana korista edes takaisin kuin Pyynikin urheilukentän sukkulaviesteissä. Sisäpelistä ei ollut tietoakaan. Torppaa oli liian helppo puolustaa.
Levypallot hävittiin 49-29! Se kertoo asenteesta aivan kaiken. Ja Torpalla pitäisi olla kovapomppuisia miehiä?
Pyrinnön ei tarvinnut edes esittää mitään erikoista. Pyrintö oli opetellut läksynsä ja pelasi hyvän peruspelin.
Aivan kuin Oulu-ottelussa ykköstykki Juuso Kauppisen heittopaikat otettiin pois. Juuso heitti kaksi kertaa kakkosen ja viisi kertaa kolmosen. Vain kaksi kolmosta meni sisään. Kyllä joukkueella ja Juusolla pitäisi olla vaihtoehto B, miten ykkösheittäjälle pelataan enemmän paikkoja. Missä on ToPo:n skriinipeli?
Emil Djeen on sarjan nopeakinttuisimpia pelaajia. Silti Pyrinnön Reda Bellagnaoui, 18 (!), vei Djeeniä samoin kuin ennen vanhaan vietiin laskiämpäriä Amurin työläiskortteleissa. Normaalipäivänä Bellagnaouilla ei pitäisi olla mitään mahdollisuuksia Djeenin kanssa.
Nigel Moore piti jonkinlaista ryhtiä Torpassa yllä, mutta hän loukkasi pahan näköisesti nilkkansa kolmannen jakson alussa pudottuaan kolmosheiton (sisään) jälkeen Terrell Vinsonin jalalle. Se oli viimeinen hetki (29-32), kun Torppa oli johdossa.
Mooren loukkaantumisen jälkeen Torppa oli – jos mahdollista – vielä enemmän sekaisin. Pyrintö vei seuraavat minuutit 15-0.
Siinä vaiheessa Torpan valmennus reagoi ja joukkue ryhtyi kovaan prässiin. Se tehosi ja ToPo pääsi numeroihin 44-40. Pyrintö kuitenkin rauhoitti pelinsä ja teki jakson loppuun pari tärkeää koria. Viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemista 49-41.
Pyrinnön maltti riitti. ToPo ei päässyt viittä pistettä lähemmäksi. Parin hyvän suorituksen jälkeen ote menetettiin kummallisiin kohelluksiin.
Pyrinnön Tuomas Sukanen, Eero Lehtinen ja Kristian Rasinaho tekivät nöyrästi työtä. He eivät sählänneet, ja kun maalintekopaikka tuli, korisukka heilahti.
Parin ottelun verran liigassa vieraillut Terrell Vinson heitti 26 pistettä ja otti 12 levypalloa, mutta ei varsin verkkaisesti liikkuvan jenkin pitäisi olla kovin hankala vastustaja.
Torpan Pojilla on nyt peiliin katsomisen paikka. Vääristivätkö pari hyvää ottelua ja sarjan johtoasema oman kuvan? Nyt tarvitaan nöyryyttä ja ankaraa työtä. Kannattaa myös miettiä, mitä joukkuepeli oikeasti merkitsee.
Valmennusjohdon pitää myös miettiä rooliaan. Nyt valmennus reagoi surkeisiin otteisiin vasta Mooren loukkaantumisen ja Pyrinnön 15-0 –runin jälkeen. Eli liian myöhään.
Taapertamiseen olisi pitänyt reagoida jo toisella jaksolla. Kannattaa olla mieluummin radikaali kuin varovainen. Pahinta on, että liian pitkään uskotaan, että eivät pojat noin huonosti voi pelata ottelun loppuun saakka. Kyllä voivat.
Positiivinen asia on, että tämän huonommin Torpan Pojat ei voi pelata. Jyväskylä tulee kotisaliin ensi perjantaina (18.11.) kello 19. Sovitaan, että siitä alkaa ToPo:n uusi nousu. Onneksi kotiyleisö ei nähnyt Pyynikin hallin karmeaa perjantai-iltaa. Ylpeys pitää palauttaa.
ToPo:n pisteet ja levyt Tampereella: Emil Djeen 17/4, Nigel Moore 13/1, Juho Hietanen 11/5, Miki Kuusisto 8/8, Cedric Latimer 7/4, Juuso Kauppinen 6/4, Ilpo Pehkonen -/-, Orlando Taylor -/-, Tuomas Laine -/-, Joel Jokinen -/-.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.