Influenssarokotusten antaminen aloitetaan Vantaan terveysasemilla 14.11.2016

Maksutonta kausi-influenssarokotusta suositellaan erityisesti influenssan riskiryhmiin kuuluville ja heidän lähipiirilleen. 65 vuotta täyttäneiden, pienten lasten ja raskaana olevien riski sairastua vakavaan influenssaan on korkea. Riskiryhmään kuuluvat iästä riippumatta myös henkilöt, joiden vastustuskyky on sairauden tai sen hoidon vuoksi heikentynyt. Influenssarokote on riskiryhmiin kuuluville ja heidän lähipiirilleen maksuton.

Influenssarokotuksen kanssa samalla käynnillä on mahdollista pistättää myös omakustanteinen pneumokokkirokote. Pneumokokkirokotteeseen vaaditaan resepti. Reseptin voi pyytää omalta terveysasemalta. Yli 50-vuotiailla tai perussairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvilla on kohonnut riski sairastua vakavaan pneumokokkitautiin. Pneumokokkibakteerit voivat aiheuttaa mm. keuhkokuumetta, aivokalvontulehdusta ja verenmyrkytystä.

Influenssarokotusten antaminen Vantaan terveysasemilla:

Influenssa- ja pneumokokkirokotuksia annetaan kaikilla Vantaan terveysasemilla 14.11.−2.12.2016:

· ma–pe klo 8−9 sähköisellä ajanvarauksella

· ma–pe klo 9−11 ilman ajanvarausta

· ma–to klo 12−15 ilman ajanvarausta

· Lisäksi Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan terveysasemilla rokotetaan tiistaisin 15.11., 22.11. ja 29.11. klo 15−18 ilman ajanvarausta.

Kotihoidon ja palvelutalojen asiakkaille tarjotaan ilmainen pneumokokkirokote

Lievimmillään pneumokokki aiheuttaa ikäviä, mutta suhteellisen harmittomia tauteja kuten poskiontelotulehduksia ja korvatulehduksia. Tietyissä olosuhteissa pneumokokkibakteeri voi kuitenkin aiheuttaa vakavia tauteja. Aikuisilla tavallisin pneumokokin aiheuttama vakava tauti on keuhkokuume.

Riski sairastua vakavaan pneumokokkitautiin kasvaa iän myötä. Vantaan kotihoidon, palvelutalojen ja Koisorannan palvelukeskuksen asiakkaat saavatkin pneumokokkirokotuksen maksutta.

– Palvelutaloissa ja kotihoidossa annettavilla ilmaisilla pneumokokkirokotuksilla voidaan vähentää vakavia pneumokokkitauteja, niiden aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä sekä terveydenhuollon kustannuksia, kertoo Vantaan terveyspalvelujen johtaja Jarmo Kantonen.

Pneumokokkitautien riskiä voi pienentää lopettamalla tupakoinnin, käyttämällä alkoholia kohtuudella, muistamalla käsihygienian, perussairauksien hyvällä hoidolla sekä rokottautumalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.