Tuplakierroksen ennakkoraportti

Naisten joukkue kovassa testissä

Torpan naisten edustus on joutunut kamppailemaan Korisliigassa viimeiset kuukaudet vain yhdellä amerikkalaisvahvistuksella kun monilla vastustajilla niitä löytyy jopa kolme kappaletta. Silti ToPon nuoret naiset ovat osoittaneet kykynsä ja taistelleet sarjapisteistä käytännössä jokaisessa ottelussa aivan loppumetreille asti ja joukkue on toistaiseksi pudotuspeliviivan paremmalla puolella Vimpelin Vedon edellä ja tasapisteissä paikallisvastus HBA:n kanssa.

Lauantain vastus Lappeenrannan Catz on peräti kuuden ottelun voittoputkessa ja tällä aikavälillä on kaatunut mm. sarjan mestarisuosikit FoA ja Kouvottaret. Kissalauman valmentaja Mika Haakana ei ole syyttä luottanut toistaiseksi vahvasti aloitusviisikkoonsa Day, Kosonen,Timo, Covile, Jones. Viisikko on sarjan yksi vaarallisimmista ja monipuolisimmista täsmäaseisita joihin on vastustajilla ollut vaikea löytää vastauksia.

ToPo on puolestaan nojannut vahvasti hyökkäyspään tekemisessä Alex Louiniin joka johtaa sarjan pistetilastoa ylivoimaisesti. Heittovirtuoosi on tehnyt sarjassa toistaiseksi pisteitä peräti 28,3 pisteen keskiarvolla ja 40 pinnan haamurajakin on ylittynyt jo kolmesti.

Vaikka Louin on ollut joukkueelle elintärkeä ei sovi unohtaa pelaajia kuten Magdalene Agyei, Ida Myllyoja ja Jessi Johansson, jotka ovat taistelleen vastustajien isoja pelaajia vastaan periksiantamattomasti. Joukkue tunnetaan sarjassa ilkeänä puolustajana ja saadessaan hyökkäyspäässä onnistumisia on Munkkalaiset vaarallisia ketä tahansa vastustajaa vastaan.

Miehet voittoputkessa

Torpan miesten edustus porskuttaa neljän ottelun voittokimarassa joista kaksi viimeisintä olivat elintärkeitä pudotuspelejä ajatellen. Toissaviikolla kaatui kotona Kristika Turku mitä upeammassa ottelussa. Pelissä molemmat joukkueet esittivät parastaan ja katsomo sai ihailla niin lentäviä yksilösuorituksia kuin monipuolista joukkuepeliä molemmissa päissä kenttää.

Viime sunnuntaina taasen kaatui paikallisvastuksista se paikallisin eli Munkkiniemen Kisapojat. Vieraskierroksesta huolimatta ottelu pelattiin ToPon toisella ”kotikentällä” Kisahallilla. Tältä ei kuitenkaan ehkä näyttänyt katsojan silmiin kun Munkan Lakersin heitot kolisivat rautoihin niin läheltä kuin kaukaa. Mutta ottelu oli silti mitä jännittävin ja voitto ratkesi vasta viime metreillä. Voiton takuumiehenä hääri Tuomas Laine, joka on syksyn sairastelun ja loukkaantumiskierteen jälkeen ottanut joukkueessa paikkansa aloitusviisikossa.

Tulevan lauantain vastus Korikouvot pisti syksyllä hullunmyllyn pystyyn sarjassa ja piti kakkospaikkaa hallussa käytännössä koko syksyn. Korikouvojen aseena on monipuolisuus molemmissa päissä kenttää. Joukkue on erittäin heittovoimainen ja tätä pääsi myös Torppa maistamaan Kouvolassa syyskaudella. Joukkueen ykköspyssynä häärii 197 senttinen laituri Henri Permanto, jonka peli on kerrassaan kaunista katsottavaa. Pitkä laituri omaa takamiehen taidot ja rauhallisuus ratkaisuissa on ihailtavaa. Skoraustaitoja miehellä on vaikka kuinka ja hänen pysäyttäminen tuleekin olemaan yksi tärkeä palanen kun ToPo lähtee metsästämään sarjapisteitä kotikentällään.

Tuplaottelu Munkkiniemen Yhteiskoululla lauantaina 25.1.

ToPo Naiset vs. Catz Lappeenranta

klo 15:00

ToPo Miehet vs. Korikouvot

klo 18:00