Heka Kauppakartanonkadulla: yksi nurin, kaksi jää

Itäkeskuksen Kauppakartanonkadulle rakennettiin isot korttelit täyteen kaupungin vuokra-asuntoja vuosia ennen kuin Itäkeskuksen metroasema ja kauppakeskus 1980-luvun alkupuolella valmistuivat.

Nyt yksi 1970-luvun kaupungin vuokratalokortteli on tullut tiensä päähän. Helsingin kaupungin vuokra-asunnot Oy eli Heka ilmoittaa verkkosivullaan, että Kauppakartanonkatu 16:sta kerrostalojen purkutyöt alkavat tammikuussa 2020. Tilalle rakennetaan uusi moderni Hekan asuntokortteli.

Kauppakartanonkatu 16 käsittää kuusi kerrostaloa. Niissä on yhteensä 161 asuntoa. Talot ovat valmistuneet vuonna 1978. Kohde valmistui alun perin opiskelija-asuntolaksi.

Mittavasta purku- ja saneeraushankkeesta huolimatta Itäkeskuksen Kauppakartanonkadun varteen jää kaksi isoa Hekan 1970-luvun korttelia.

Lähellä sijaitseva Kauppakartanonkatu 26 käsittää jopa kahdeksan kerrostaloa ja niissä on yhteensä 240 asuntoa. Talot ovat vuodelta 1979.

Kauppakartanonkatu 10 käsittää puolestaan viisi kerrostaloa, joissa on yhteensä 129 kaupungin vuokra-asuntoa. Talot ovat vuodelta 1978.

Lisäksi Kauppakartanonkadun lähelle osoitteeseen Tupasvillanpolku 10 valmistui 1977 yksi kerrostalo. Samana vuonna on valmistunut myös Asiakkaankatu 4:n kaksi kaupungin vuokrataloa.

Myöhemmin 1970-luvun jälkeen Itäkeskukseen on rakennettu lisää kaupungin vuokra-asuntoja erityisesti Ilotulitustien alueelle.

Kauppakartanonkatu 26 säilyy