ToPo neljäntenä sarjatauolle

Ensin hyvät uutiset. Torpan Pojat lähtee miesten ykkösdivisioonan joulutauolle sarjanelosena vain kaksi pistettä sarjaa johtavaa Lahtea jäljessä. Lahdella on 18 pistettä, Espoolla, Forssalla ja ToPo:lla 16. Pistepotti on suurempi kuin kukaan sarjan alkaessa odotti.
Sitten huonot uutiset. ToPo hävisi syksyn kaksi viimeistä otteluaan. Perjantain Järvenpää-tappiota (87-78) seurasi sunnuntaina kirvelevä tappio Espoolle 76-61 (17-10, 16-18, 28-17, 15-16).
ToPo aloitti tapansa mukaan vähän jähmeästi ja Espoo johti ensimmäisen jakson jälkeen seitsemän pistettä. Toisen jakson loppua kohden ToPo:n peli parani. Kolmannen jakson alussa ToPo pääsi jo pisteen päähän (33-32 ja 35-34), mutta sitten ote kirposi.
ToPo teki hyökkäyksessä hätäisiä ja huonoja ratkaisuja. Samaan aikaan Espoo päätti omat hyökkäyksensä tehokkaasti. Viisi minuuttia (27 pelattu) ja Espoo johti 56-37. Kun kotijoukkueen miehistössä pelaa sellaisia kavereita kuin Omar Calhoun, Jeb Ivey ja Lauri Toivonen, jokainen tietää, että he eivät 20 pisteen etumatkastaan enää viimeisellä jaksolla luovu.
Espoolaisista kokenut Jeb Ivey on päässyt hyvään kuntoon (23/2). Urheilullinen Omar Calhoun hallitsi levypalloja (14/11). ToPo:n heikkous – levypallovoima tai voimattomuus – tuli jälleen esiin, sillä Espoo voitti levypallot 47-31. Hyökkäyselvypallot peräti 11-4. ToPo:n Nigel Mooren loukkaantuminen näkyy näissä tilastoissa.
Cedric Latimer oli jälleen ToPo:n pistekuningas (17). Positiivista oli Orlando Taylorin edelleen jatkuva noususuuntainen kuntokäyrä. Nyt Orlando heitti yhdeksästä kakkosesta seitsemän sisään.
Levypallojen lisäksi ToPo:n ongelma näkyy tehdyissä koreissa. Otteluja ei voiteta 61 pisteellä. Juuso Kauppinen pääsi syyskauden alussa juhlimaan, mutta ykkössarjan valmennuksessa kärkiheittäjät osataan merkata ja ottaa pois. Kun Juuso heittää 20 pistettä, ToPo voittaa. Nyt Juuso jätettiin nollille, eikä kukaan muusta joukkueesta saanut korvaavaa heittovirettä päälle.
Nyt on joululoman ja kevennetyn harjoittelun aika. Syyskausi osoitti, että ToPo pystyy voittamaan jokaisen vastustajansa. Kevättä varten peliin pitää löytää tasaisuutta, varmuutta ja rauhallisuutta.
ToPo:n kevätkausi alkaa Lahdessa 8. tammikuuta. Ensimmäinen kotiottelu on 12. tammikuuta. Silloin vastustajana on Järvenpään Koripalloseura.
ToPo:n pisteet ja levyt Espoossa: Cedric Latimer 17/3, Orlando Taylor 14/4, Sebastian Booker 11/-, Rasmus Marttinen 9/2, Ilpo Pehkonen 3/2, Jonis Heikkinen 3/1, Tuomas Laine 2/2, Miki Kuusisto 2/3, Juho Hietanen -/5, Juuso Kauppinen -/2, Joel Jokinen -/2.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.