Perjantait eivät sovi ToPo:lle

David Bowie laulaa 1970-luvun klassikkobiisissään ”Friday On My Mind” hillittömästä perjantain ja viikonlopun odotuksesta. Se ei ole Torpan Poikien suosikkikappale. Perjantait eivät sovi Torpan Poikien edustusmiehistölle.
Perjantaina 11. marraskuuta ToPo hävisi ykkösdivisioonan ottelun sarjajumbo Tampereen Pyrinnölle 73-62. ToPo pelasi surkeasti.
Perjantaina 9. joulukuuta ToPo pelasi Järvenpäässä vain kolme ottelua voittanutta Koripalloseuraa vastaan. ToPo ei pelannut niin huonosti kuin Tampereella, mutta kovin väsyneellä jalalla munkkalaiset olivat liikkeellä.
Järvenpää repäisi ensimmäisellä jaksolla (20-10) kymmenen pisteen raon, joka kesti ottelun loppuun saakka. Ja Järvenpää oli koko ajan selvästi parempi. Numerot Järvenpäälle 87-78 (20-10, 24-24, 18-17, 25-27).
Yleensä ToPo pitää pelissä hyvää vauhti, välillä liikaakin. Nyt pelattiin kummallisen verkkaisesti. Järvenpäällä on hyvä iso viisikko, mutta köykäinen vaihtopenkki. Järvenpään isoilta ja vähän vaivaisilta miehiltä olisi pitänyt leikata tehot kovalla tempolla.
Järvenpää pääsi käyttämään viisikkonsa vahvuuksia. Vahvuuksista tärkein oli väkivahva Pierre Jallow, joka pelasi todella viisaasti. Heitti 27 pistettä ja otti 17 levypalloa. Toiseksi tärkein oli Leo Tarjanne, joka piti entisen pelikaverinsa Juuso Kauppisen (4/4) tehokkaasti pihdeissään ja heitti kovan puolustuksen lomassa 21 pistettä.
Järvenpäälle pitää nostaa hattua järkevästä pelistä. ToPo:lla on sen sijaan miettimistä sunnuntain (11.12.) Espoo-pelin alla. Miten peli saataisiin heti aloitusheitosta kunnolla käyntiin? Miten peliin saataisiin lisää vauhtia ja kontrolloitua aggressiivisuutta?
Järvenpää-ottelun tilastot ovat masentavaa luettavaa. Levypallot ToPo hävisi 51-36. Hyökkäyslevypallot 23-11. Menetykset ToPo ”voitti” 16-11.
Kun peliä ratkaistiin kolmannen jakson lopussa ja neljännen jakson ensimmäisellä puoliskolla, ToPo:lle tuli 7-8 hyökkäysalueen pallonmenetystä. Kun korintekopaikkaan ei edes päästä, se merkitsee usein koripallomatematiikassa neljän pisteen tappiota per menetys. Siinä vaiheessa ToPo oli vielä kymmenen pisteen päässä eli iskuetäisyydellä.
Asenneongelmasta ja huolimattomuudesta kertoi myös kolme puolustuspään lautaan lyöntiä. Ne merkitsivät Järvenpäälle kuutta ilmaista pistettä kolmesta ohiheitosta.
ToPo:n miehistöstä kukaan ei noussut pelin kääntäjäksi. Cedric Latimer heitti 16 pistettä, mutta samaa tehoa ei löytynyt kuin viime viikonlopun Forssa-pelissä. Nuoret miehet Rasmus Marttinen, Tuomas Laine ja Joel Jokinen saivat peliaikaa ja väläyttelivät, mutta tarpeeksi virtaa ei heistäkään löytynyt.
Järvenpää-ottelu kannattaa pyyhkiä äkkiä pois mielestä. Pitää myös muistaa, että jos Jallow pysyy terveenä, Järvenpää kaataa monta muutakin joukkuetta.
ToPo:n kannattaa nyt miettiä vain omaa peliä ja lähteä vetreällä jalalla sunnuntaina Espoon kaatoon.
ToPo:n pisteet ja levyt Järvenpäässä: Cedric Latimer 16/4, Rasmus Marttnen 11/-, Miki Kuusisto 9/3, Ilpo Pehkonen 9/2, Sebastian Booker 8/4, Orlando Taylor 8/1, Tuomas Laine 7/2, Juho Hietanen 6/9, Juuso Kauppinen 4/4, Joel Jokinen -/2.