ToPo Miehet voittoputkessa

Miesten edustusjoukkue ei ole hävinnyt kertaakaan sitten joulukuun 1. päivän jolloin joukkue kärsi tappion paikallisvastus HNMKY:lle vieraskentällä Helsingin Urheilutalolla.

Lauantai-itana kaatui pykälää ylempänä sarjataulukossa sijainnut Korikouvot. Korikouvot saapui Munkkiniemeen hieman haaksirikkoisena vain seitsemällä pelaajalla, mutta siitä huolimatta vieraat kykenivät esittämään varsin kypsää ja mallikasta pelaamista.

Kotijoukkue aloitti ottelun kehnosti ja Kouvolalaiset olivat ensimmäisen erän vahvasti niskan päällä. Munkkalaiset saivat kuitenkin koneensa käynnistettyä tokassa erässä ja peli eteni nousujohteisesti. Puoliajalla tilanne oli vahvan tokan erän turvin kotijoukkueen hyväksi 42-34.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan hätkähtänyt ja nuori mutta nälkäinen nippu pisti kampoihin Joel Mäntysen johdolla (26 pistettä). Ottelu eteni tasatahtiin ja muutamaa vahvaa runia lukuunottamatta ote oli kotijoukkueella. Kotiyleisö eli ottelussa vahvasti mukana ja sai todistaa jälleen hienoa peliä molemmilta joukkueilta.

Ottelun loppuvaiheet elettiin jo playoff-tunnelmissa kun joukkueet kamppaili piste-erosta. ToPo hävisi ensimmäisen osaottelun 8 pisteellä ja kun Korikouvot iski viimeisellä minuutilla nopeat 7 pistettä tauluun oli kotijoukkueen löydettävä keinot nostaa koriero takaisin suosiolliseksei. Viisi sekuntia ennen loppua kotijoukkue otti vielä aikalisän ja sai Nikkarisen piirtämän kuvion päätteeksi naulattua kakkosen pohjaan ja korieron kasvatettua takaisin 8 pisteeseen. Näin ollen joukkueet ovat nyt tasapisteissä eikä kummallakaan ole keskinäisten otteluiden etua mikäli joukkueet päätyvät runkosarjan päätteeksi tasapisteisiin.

Ottelun Cafe Tarina parhaana pelaajana palkittiin kapteeni Kauppinen joka sai korihanat auki tokalla puoliajalla tehden ottelussa yhteensä 20 pistettä.

Seuraava kotiottelu lauantaina 8.2. jolloin vastaan asettuu kevään kuumimpia joukkueita Raiders Basket. Sitä ennen kuitenkin joukkue kohtaa vieraissa ensin Pyrinnön sekä paikalliskamppailussa sarjakärki HBA:n. Lauantai 1.2. HBA-otteluun vapaa sisäänpääsy.