ToPo Miehet taipui HBA:lle

HBA-Märsky selvitti tiensä semifinaaleihin erittäin vakuuttavin ottein otteluvoitoin 3-0.

Helsingin hegemonia playoff-sarjasta selvisi voittajana HBA-Märsky, joka pystyi pitämään korkean tasonsa ottelusta toiseen. Munkkalaisilta löytyi jokaisessa ottelussa taistelijoita, mutta kun palloa piti laittaa pussin pohjalle ratkaisijat löytyivät lopun viimein Mäkelänrinteen huippulupauksien käsistä.

ToPo lähti tiistai-illan otteluun selkä seinää vasten asetelmasta, mutta joukkue oli saanut tappiosta huolimatta toisessa ottelussa itseluottamuksensa takaisin ja oli ottamassa kolmannessa ottelussa isännän roolia kun Arska Towa ja Miki “Taikuri” Kuusisto iski kolmosia vuorotellen pohjaan ensimmäisessä erässä. Kun vielä Baboucarr Ceesay ja Tuomas Laine pisti parastaan oli kotiyleisöä syytä riemutuuletuksiin. Kahden aiemman ottelun tavoin, HBA kuitenkin iski samalla mitalla takaisin ja enemmänkin. Heitot löysivät pussin pohjalle ja ensimmäinen erä meni vieraille luvuin 23-24.

Toisessa erässä vierasjoukkue sai aikaan kovan runin ja Märskyläiset pääsivät pienelle karkumatkalle Mustapha Amzilin kulmakolkeilla ja Ville Tahvaneisen maagisilla suorituksilla. ToPo ei kuitenkaan antanut periksi HBA:n tykitykselle ja pysyi iskuetäisyydellä. Pitkälle tauolle mentiin vierasjoukkueen kaksinumeroisessa johdossa 42-54.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, mutta ottelun edetessä tuil selväksi että kotijoukkueen tulisi löytää iso turbovaihde silmään jotta Munkassa nähtäisiin ToPolaiset juhlat summerin soidessa viimeisen kerran. Erä päättyi tasan 18-18 ja neljännelle quarterille lähdettiin lukemista 60-72.

Viimeinen erä lähti kotijoukkueella mollivoittoisesti käyntiin. Heitot kolahtivat rautoihin ja kun vierasjoukkue iski vain uutta vaihdetta silmään Mikael Jantusen ottaessa peliä haltuun oli ottelu käytännössä taputeltu. Kunnon koripallohengen mukaisesti molempien joukkueiden kannattajat kuitenkin kannustivat omiaan loppuun asti vaikka kaikki salissa tiesivät miten ottelussa tulisi lopun viimein käymään. Loppulukemat taululla oli 68-98.

HBA:n ehkä näkyvin tähti on Mikael Jantunen, joka oli jokaisessa ottelussa mies paikallaan molemmissa päissä kenttää. Suomen MJ otti mikä hänelle kuului ja antoi myös runsaslukuisille katsojille ottelusarjassa namupaloja näyttäen osaamistaan parketin jokaisella neliömetrillä. Ottelusarjan kuitenkin ehkä kovimmat suoritukset nähtiin toiselta HBA:n superlupaukselta VIlle Tahvanaiselta, joka tuntui ampuvan ToPon nurin kaaren takaa aina kun Munkkalaiset alkoivat tehdä omia rynnistelyjään. “Silent Assassin” Tahvanainen otti kentän haltuun isännän lailla vaikka ToPon terrieripuolustajat Tumu Laine ja Miki Kuusisto veivät kaiken ylimääräisen tilan pois. Se on pelurin merkki jos mikä ja Tahvanaisen uraa tulee olemaan erittäin mielenkiintoista seurata.

ToPon miesten kausi päättyi ennen aikojaan, mutta HBA jatkaa semifinaaleihin täysin ansaitusti. Puolivälieräsarjan onnistujiin on ToPolta mainittava aina loppuun asti taisteleva Arsene Towa, jolta ei jäänyt kentälle kuin hikipisaroita. Samaan kastiin menee myös kultaisen -97 ikäluokan Tumppi Laine. Tumu myös nosti itsensä kauden aikana yleisön kestosuosiksi, jota on helppo fanittaa takamiehen yhdistäessä taidon ja tahdon Mykin parketilla, ToPon kannattajien silmien edessä.

Kiitämme kaikkia ToPo faneja, junioreita, vanhempia ja vapaaehtoisia kaudesta 2018-2019. Nyt on aika hengähtää hetki ja kohdistaa edustusjoukkueiden osalta katseet kauteen 2019-2020. Junioreiden kausi jatkuu kuumimmillaan ja aluefinaalitkin ovat tähtäimessä usealla joukkueella. Tervetuloa Mykkiin kaikille seuraamaan junnupelejä, jossa tulevaisuuden tähdet pistävät parastansa.

Kiitos myös HBA:n joukkueelle ja kannattajille puolivälieräsarjasta ja onnittelut jatkopaikasta.

Game 3 MVP awards
ToPo: Miki Kuusisto
HBA: Ville Tahvanainen

Kuvat ottelusta löydät Beauty of Life Photographyn sivuilta.
https://beautyoflifephotography.fi/26-3-topo-hba/

#topofamily #topostrong #playoffs2019 #forthewin #helsinki #koripallo #m1da