Pudotuspelit saapuvat Munkkiniemeen

Avausottelu keskiiviikkona 7.3. klo 19:00 @ Munkkiniemen Yhteiskoulu!

Runkosarja on taputeltu loppuun. ToPo oli voittamaton läpi runkosarjan – jos mukana eivät olisi olleet muut top-4 -joukkueet. Saldoksi runkosarjasta jäi 16 voittoa ja 6 tappiota. Kaikki tappiot tulivat HBA:ta (runkosarjan 1), Uraa (2) ja Lahtea (4) vastaan.

Kauden viimeinen runkosarjan peli päättyi sunnuntaina Ipen ja Juuson riistoon, ilmiömäiseen taisteluun ja lopulta viimeisen kymmenyksen aikana läheteneeseen voitto lay-upiin, jolla ToPo korjasi kovan takaa-ajovoiton Tarmosta. Se tarkoitti samalla, että playoffien ensimmäisen kierroksen vastustajaksi tuli Tampereen Pyrintö.

Vaikka kaudella nähtiin upeita kamppailuita oli 22 ottelun runkosarja ajoittain yleisön mielestä varmasti puuduttava. Osa otteluista oli liian helppoja läpikävelyitä. Erityisesti aiheellinen pettymys oli kauden toiseksi viimeinen kotimatsi, johon vierasjoukkue saapui kuudella kotimaisella pelaajalla. Läpsyttelyt on nyt läpsytelty ja on aika iskeä kunnolla. Tosi pelit käynnistyvät keskiviikkona ja Tampereen Pyrintö tulee paikalle täydellä rosterilla Damon Williamsin johdolla.

Edellinen ToPon ja Damonin kohtaaminen playoffeissa päättyi Korisliigan finaaleissa pyrinnön voittoon vuonna 2010. Nyt Damon on siirtynyt mentoroimaan nuorempiaan Pyrinnön kehitysjoukkueeseen. Piinkova taistelija herää tunnetusti kun pelit ovat suuria ja heitot tärkeimpiä. Kuka Toposta saa pysäytettyä ikinuoren Williamsin?

ToPolle ilmestyi sunnuntain ottelussa myös pieniä harmaita pilviä taivaalle. Aloittavan takamiehen, Taikuri Kuusiston nilkka irtisanoutui kesken Tarmo-ottelun ensimmäisen puoliajan. Alaraajavamma ei pitäisi olla vakava ja Kuusisto saatetaan nähdä kokoonpanossa jo Pyrintöä vastaan.

Keväällä energiapelaajat nousevat arvoon arvaamattomaan. Babu Ceesayn näyttävät blokit, isot levypallot ja fyysiset viimeistelyt herättivät ToPon henkiin sunnuntaina. Babulta odotetaan isoa roolia myös Pyrinnön selkärangan katkaisemisessa.

Playoffien avauskierroksen kotiottelut pelataan ToPon kotisalissa Munkkiniemen Yhteiskoulussa. Pelaajat haluavat kuulla äänekkään kotiyleisön.

ToPo tarvitsee paitsi voittavan joukkuee, mutta myös voittavan kotiyleisön. ”Yleisö sytytti meidät sunnuntaina, vaikka olimme kaatuneet jo monta kertaa tappion kuiluun. Jostain sieltä löytyi se viimeinen energiapiikki ja uskomaton tapa päättää runkosarja. Damon ja Pyrintö on vaikea vastustaja, heitä ei voi aliarvioda pätkääkään. Huikeaa päästä pelaamaan pleijarisarja, jossa on vastakkain kaksi legendaarista joukkuetta!”, Kapteeni Ipe Pehkonen luonnehti.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.