Naiset kamppailevat pudotuspelipaikasta

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeisellä viikolla ja ToPolla on vielä paljon pelattavaa. Joukkue on tällä hetkellä vielä viimeisellä playoff-paikalla, mutta vääntö siitä paikasta on todella tiukka. Nimittäin Catz löytyy ToPon kanssa tasavoitoin pudotuspeliviivan alapuolelta. ToPon kauden viimeinen kotiottelu pelataan Töölön Kisahallissa keskiviikkona klo 19, kun vastaan asettuu Kouvottaret. Ottelua voi seurata Ruutu+ -palvelusta.
Keskiviikkona, kun ToPo kohtaa sarjassa viidennellä sijalla olevan ja vielä kotietuakin pudotuspeleihin havittelevan Kouvottaret, Catzilla on ainakin ennakkoon luvassa helpompi iltapuhde. Lappeenrantalaiset kohtaavat vieraissa sarjassa viimeisellä sijalla olevan Tampereen Pyrinnön.
Jos Catz voittaa Pyrinnön keskiviikkona, on ToPon pakko napata voitto Kouvottarista tai sarjan päätöskierroksella Forssan Alusta pitääkseen pudotuspelipaikan hallussaan. Catzin viimeisen kierroksen vastustaja on Espoo Basket Team. Voi hyvin sanoa, että asetelmat ovat todella kihelmöivät taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.
ToPo ja Kouvottaret ovat kohdanneet tämän kauden aikana kahdesti. Marraskuussa Munkkiniemessä nähtiin todella dramaattinen ottelu Kouvottarien napatessa lopulta kahden pisteen vierasvoiton. ToPo johti ottelua parhaimmillaan 21 pisteellä, mutta vierailijat onnistuivat kääntämään ottelun nimiinsä. Ottelussa nähtiin myös koko kauden eriskummallisin tilanne, kun Kouvottaret kartuttivat oma pistepussiaan heidän tehtyään hyväksytty kori omaan puolustuspäätyyn.
Tammikuun puolessa välissä pelattu kamppailu Kouvolassa päättyi kotijoukkueen selvään 21 pisteen voittoon.

Vastustajana Kouvottaret
Mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä parempi Kouvottaret on ollut. Joukkue kärsi tammi-helmikuussa viidestä ottelusta neljä tappiota, mutta joukkue on kääntänyt vireensä ja noita otteluita on seurannut kolme perättäistä voittoa. Maaliskuun otteluissa Kouvottaret ensiksi kaatoi EBT:n vieraskentällä kahdeksalla pisteellä ja viikko sitten HBA-Märsky kaatui kotona 20 pisteen erolla.
Kouvottarien joukkueesta löytyy yksi Naisten Korisliigan tähdistä Sarah Toeainan muodossa. Toeaina on iskenyt palloa koriin 23.3 pisteen keskiarvolla, napannut 10.8 levypalloa ottelua kohden ja siihen päälle syöttänyt 2.9 koria per ottelu. Toeainan lisäksi ToPo saa olla todella tarkkana joukkueen toisen jenkkitähden, Aliyah Collierin kanssa. Collierin tilastorivi on myös varsin vakuuttavaa luettavaa (15.2 pts, 11.0 syöttöä, 6.5 syöttöä, 3.0 riistoa).
Joukkueen avausviisikon on täydentänyt kauden lähes jokaisessa ottelussa Henriikka Vähäuski (8.6 pts, 5.9 levypalloa), Roosa Frimodig (7.5 pts, 2.1 syöttöä) sekä ToPossa pelaavan Maijan sisko Kaisa Kuisma (8.1 pts).
Joukkueessa penkiltä voimaa kentälle tuovat Elli Salovaara, Kaisa Lind sekä Yasmine Blomfelt. Nämä naiset ovat pelanneet keskimäärin yli kymmenen minuuttia ottelua kohden. Jemina Airaksinen ei ole keskiviikkona joukkueen vahvuudessa alustavan kokoonpanon perusteella.
ToPo Naiset taistelee tiukasti vielä pudotuspelipaikasta. Seuraa taistelun jatkumista keskiviikkona klo 19 alkaen Ruutu+ -palvelusta. ToPo – Kouvottaret poikkeuksellisesti Töölön Kisahallissa.
Torpan Poikien edustusjoukkueet pelaavat ottelunsa koronan johdosta ilman yleisöä ja yhteisön tuki on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Tue Munkkiniemen ylpeyttä ostamalla LOCKDOWN-tukilippu tai seuran fanituotteita Torppa Shop -verkkokaupasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.