Espoon kaupunginteatteri Tapiolan kulttuuriaukiolle

Espoon Kaupunginteatteri on toiminut yli 30 vuotta. Espoon kaupunki kunnosti teatterille väliaikaiset tilat Tapiolan Revontulentieltä. Tilojen vuokrasopimus päättyy vuoden 2023 lopussa. Revontulihalli on edelleen Espoon Kaupunginteatterin päänäyttämö. Lisäksi teatterilla on ollut käytössään Louhisali Espoon Kulttuurikeskuksessa vierailuesityksiä varten.
Uudet tilat ovat olleet vuosikausia esillä, mutta lopullinen päätös toteutuksesta on puuttunut.

Syyskuussa 2005 kaupunginhallitus päätti, että kaupunginteatterille varataan alue Tapiolasta Vesiputoustalon itäpuolelta. Silloin puhuttiin kulttuuripolusta, joka alkaisi WeeGee-talosta, jatkuisi Kulttuurikeskukseen ja edelleen Espoon Kaupunginteatteriin.

Nämä suunnitelmat muuttuivat, kun Espoon kaupunginhallitus teki kokouksessaan 5.6.2017 uuden päätöksen kaupunginteatterin tilojen sijoittamisesta Kulttuurikeskuksen yhteyteen osana Kulttuurikeskuksen peruskorjaus- ja laajennushanketta. Hanke toteutettaisiin vaiheittain Ensimmäisessä vaiheessa rakennettaisiin laajennusosa, eli teatterin tilat. Yhtenä perusteluna silloin oli, että Vesiputoustalon ympäristön kaavoituksesta saaduilla maankäyttö- ja maanmyyntituloilla voidaan osittain rahoittaa Espoon kaupunginteatterin tilat kulttuurikeskuksen yhteyteen. Vesiputoustalon alueelle ollaan nyt rakentamassa asuinkerrostaloja.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki. Espoo on kansainvälinen kaupunki. Espoo on kulttuurikaupunki. Espoon Kaupunginteatteri tarvitsee toimivat ja asianmukaiset tilat. Tutkimukset osoittavat, että kaupungin kulttuuri-investoinnit palautuvat moninkertaisina. Kulttuurilla on hyvinvointivaikutuksia. Teatteri on yksi vetovoimatekijä Espoolle. Hankkeelle tarvitaan aikataulu ja rahoitussuunnitelma sekä valtuuston päätös.

Toivottavasti jo lähivuosina voimme sanoa: Tervetuloa Espoon Kaupunginteatteriin, Tapiolan Kulttuuriaukiolle.

Paula Viljakainen
Espoon kaupunginteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja
Espoon kaupunginvaltuutettu

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.