Lahti karkasi voittoon

Torpan Poikien miesten edustusjoukkue koki kevätkauden ensimmäisen tappion lauantaina. Munkassa pelattu kuuma kamppailu kääntyi viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkueelle ja äänekkään fanilauman riemuksi Lahti Basketball matkasi takaisin pohjoiseen arvokkaat sarjapisteet kainalossa.

Munkkiniemen illan ottelun tiedettiin olevan tiukka ja tulinen jo ennen ottelua eikä joukkueet sekä katsomo tuottanut pettymystä. Ottelu alkoi ToPon komennossa “taikuri” Kuusiston näyttäessä koko taitoarsenaaliaan. Miki otti puolustuspäässä tuttuja riistoja ja stoppeja sekä viimeisteli hyökkäyspäässä upeita koreja läheltä ja kaukaa. Lahti roikkui kuitenkin mukana amerikkalaisvahvistus Devin Martinin johdolla todella kovilla koreilla. Lahti joutui tyytymään vaikeisiin ratkaisuihin ToPon tiukan puolustuksen ansiosta, mutta kotiyleisön tuskaksi heitot tuntuivat menevän kaikki sukkana sisään eikä irtiottoa saatu aikaiseksi.

ToPo kuitenkin piti komennon läpi ensimmäisen puoliajan, mutta toiselle puoliajalle mentäessä löytyi Lahden rotaatiosta hyökkäyspäähän kaksi kylmäpäistä herraa jotka pistivät sukan heilumaan pysäyttämättömästi. ToPossakin pelannut ja B-poikien SM-hopeaa voittanut Mikko Jämsä laittoi kaaren takaa pallon pussiin kolmesti neljällä yrityksellä. Heitot lähtivät myöskin kaukaa ja nopeasti mikä painoi torppalaisten päitä alaspäin kun oma heittopeli alkoi samalla hetkellä hieman yskiä. Ottelun kuitenkin suurin tähti oli vierasjoukkueen kapteeni Sami Ikävalko. Pisteitä kertyi miehelle vakuuttavat 29 ja kaaren takaa osumia kertyi kuusi. Kotiyleisön nahoissa ohiheittoja ei tuntunut olevan miehellä laisinkaan. Jos taitava takamies ei iskenyt palloa ilmaan 1-2 metriä viivasta, rokotti hän kotijoukkuetta vikkelillä ajoilla ja upeilla viimeistelyillä.

Vaikka ottelun voitti ansaitusti vierasjoukkue Lahti Basketball, ei ToPon tule olla liian pettynyt esitykseensä. Joukkue esitti läpi ottelun vakuuttavia esityksiä molemmissa päissä kenttää, mutta tällä kertaa pallo ei pomppinut munkkalaisille. ToPon sentteri Milton Jennings kärsi virhevaikeuksista ja ToPon parhaana palkitun LD WIlliamsin vapaaheitot kolisi ratkaisuhetkellä takarautaan. Kuten sanotaan, “pallo on pyöreä” ja koripallo-otteluissa on voitto tasaväkisten joukkueiden kohdatessa pienestä kiinni. Voittaakseen tulee tällä tasolla laittaa pallo pussiin ratkaisevilla hetkillä ja tällä kertaa pidemmän korren vei vierasjoukkue Lahti ja etenkin Ikävalko.

Tunnelma Mykissä oli mahtava ja tappiosta huolimatta lauantai-ilta Munkan hornankattilassa antoi yleisölle urheilun draamaa, taitavia suorituksia ja vauhdikkaita käänteitä.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 18.2. klo 17:00 Töölön Kisahallissa jolloin vastaan asettuu Tampereen Pyrintö.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.