Nuoret käyttävät mobiilidataa kolme kertaa enemmän kuin muut

18–25-vuotiaat suomalaisnuoret ovat aivan omaa luokkaansa mobiilidatan kulutuksen osalta. Ryhmä käyttää noin 30 gigaa dataa kuukaudessa, kun keskimäärin suomalaiset käyttävät kuukauden aikana noin 10 gigaa dataa. Sekin on maailman mittakaavassa poikkeuksellinen määrä.

Nuorten puhelimenkäyttö on muuttunut viime vuosina merkittävästi etenkin mobiilidatan kuluttamisen osalta. Telian datan perusteella 18–25-vuotiaat nuoret käyttävät kolminkertaisen määrän mobiilidataa muihin verrattuna. Puheluiden ja tekstiviestien määrät eivät kuitenkaan merkittävästi eroa muusta väestöstä.

– On myytti, että suomalaisnuoret eivät enää soittaisi perinteisiä puheluita. Nuoret puhuvat keskimäärin 180 minuuttia kuukaudessa, vain 10 minuuttia vähemmän kuin muu väestö. Tekstiviestejä nuoret lähettävät vähemmän kuin muut, noin 18 kappaletta kuukaudessa, kun muu väestö lähettää viestejä keskimäärin 35 kappaletta kuussa.Tekstiviestien määrä on laskenut tasaisesti vuosikymmenen alusta lähtien, kertoo Petri Lindqvist Telialta.

Puhelimenkäyttö muuttuu vauhdilla edelleen. Tulevaisuudessa paras käyttökokemus syntyy edelleen hyvillä yhteyksillä, mutta yhä enemmän kiinteän verkon kautta.

Nuorten aktiivinen mobiilipalveluiden käyttö näkyy myös siinä, että nuoret ovat valmiita investoimaan laadukkaisiin puhelimiin. Myydyimpien puhelinten listalle nousee ainoastaan valmistajien uusimpia lippulaivamalleja.

Lähde: Telia

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.