Koriksen ykkösdivari kiristyi viikonloppuna

Miesten koriksen ykkösdivisioona jatkuu erittäin tasaisena. Joukkueilla on jäljellä runkosarjan otteluita 5-7, mutta melkein kaikki asiat ovat todennäköisesti viimeisille kierroksille saakka auki.
Ainoastaan varmaa lienee, että Lahti voittaa runkosarjan. Lahti nousi sunnuntaina Oulu-voitolla (79-64) jo 36 pisteeseen. Kun sarjan kakkonen Espoo (30) hävisi samaan aikaan pisteellä Jyväskylälle (83-82), Lahden asema on vahva.
Sen jälkeen onkin kimuranttia. Sarjakolmonen ToPo kävi sunnuntaina voittamassa Forssan (87-77) ja nousi 26 pisteeseen. Espoo-voitto nosti Jyväskylän neljänneksi 22 pisteeseen, vaikka joukkue hävisi viikolla HBA:lle. Jyväskylä on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin ToPo.
Oulun osakkeet laskivat viikonloppuna, sillä se hävisi sekä Lahdelle että Porvoon Tarmolle (70-63). Tarmo on kuntopuntarin kovin nousija, sillä se voitti Oulun lisäksi tuplaviikonloppuna myös Järvenpään (83-86). Levi Giese ja Esko Salonen ovat päässeet loukkaantumisten jälkeen kovan iskuun. Porvoo on mukana pudotuspelitaistelussa kuudentena 20 pisteellä.
Forssan tappio Torpalle pisti vorssalaiset tukalaan asemaan, sillä 16 pisteestä on hankala nousta pudotuspeleihin. Järvenpäällä (14) ei enää ole käytännössä mahdollisuuksia neljän joukkoon.
Järvenpään on syytä silmäillä yhdeksättä ja kymmenettä joukkuetta. HBA on vain kahden pisteen päässä ja putoajanpaikalla oleva Pyrintö nousi kymmeneen pisteeseen. Pyrintö oli vahvistanut joukkuettaan. Jerrah Youngilla ja Justus Kilpisellä vahvistunut Pyrintö kävi hakemassa HBA:lta pisteet (77-85). Putoamistaistelusta tulee yhtä kova kuin kamppailusta pudotuspelipaikoista.
Torpan voitto 87-77 (23-23, 16-18, 22-19, 16-27) oli numeroiden valossa selvä, mutta kamppailu oli kovaa vääntöä. Olihan Forssa periaatteessa pakkovoiton edessä.
Ottelu sujui hyvin tasaisissa merkeissä. Kolmannella jaksolla ToPo:lla oli mahdollisuus tappaa ottelu tilanteessa 50-60, mutta viimeiselle jaksolle lähdettiinkin Forssan johdossa 61-60, kun mistään ei kolmannen jakson loppuminuuteilla uponnut.
Päätösjaksolla tutut hahmot Emil Djeen, Cedric Latimer, Nigel Moore ja Juuso Kauppinen tekivät kovia suorituksia, eikä Forssa päässyt edes loppuminuuteilla kunnolla ahdstelemaan.
ToPo kohtaa perjantaina (17.2.) kotisalissaan Yhteiskoululla Järvenpään, jolle munkkalaiset ovat hävinneet tällä kaudella kaksi kertaa. Nyt on aika parantaa tuotakin tilastoa.
Torpalla on hyvä tilanne, sillä se kohtaa pahimmat pudotuspelikilpailijansa Porvoon (Porvoossa 26.2.), Jyväskylän (kotona 10.3.) ja Oulun (kotona 19.3.). Sen lisäksi ToPo kohtaa sarjajohtaja Lahden (Kisahalli 5.3.) ja sarajajumbo Pyrinnön (Tampere 15.3.).
ToPo:n pisteet ja levyt Forssassa: Emil Djeen 22/9, Juuso Kauppinen 18/1, Cedric Latimer 16/4, Nigel Moore 11/8, Rasmus Marttinen 6/4, Ilpo Pehkonen 6/1, Miki Kuusisto 4/6, Orlando Taylor 2/1, Sebastian Booker 2/1, Joel Jokinen ei pelannut.
Emil Djeen oli ToPo:n ykkönen Forssassa sekä pisteissä että levypalloissa. (Kuva: Tytti Nuoramo)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.