Katkerat kaksi minuuttia

Torpan Pojat pärjäsi puoleenväliin miesten ykkösdivarin ensimmäisessä välierässä Espoo Unitedia vastaan (23.3.). Isolle tauolle mentiin numeroista 33-32. Kolmannella jaksolla ToPo kuitenkin romahti, ja Espoo otti helpohkon voiton ensimmäisestä välierästä pistein 85-67 (19-16, 14-16, 29-16, 23-19).
Totuuden nimessä Espoo oli myös ottelun alkupuolella hienoisesti niskanpäällä. Espoo oli jo toisella jaksolla karkaamassa, mutta sitten Pierre Jallow aloitti oman näytöksensä ja nosti ToPo:n takaisin peliin mukaan.
Kolmatta jaksoa oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun tilanne oli vielä tasainen 42-39. Seuraavan kahden minuutin aikana Espoo venytti johdon tilanteeseen 51-43. Kahdeksan pistettä ei ole koripalloilussa yhtään mitään.
Kun kolmatta jaksoa oli neljä ja puoli minuuttia jäljellä, ToPo:n taivas synkkeni kahdeksi minuutiksi. Espoo pelasi hyvät heittopaikat ja nakutti kahdessa minuutissa 9-0 –runin. Samaan aikaan Torppa heitti paikoistaan ohi. Espoon kaltaiselle joukkueelle ei oikein voi antaa 17 pisteen johtoa.
Viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 62-48. ToPo pääsi parhaimmillaan 11 pisteen päähän, mutta kunnon kirivaihdetta munkkalaiset eivät saaneet silmään. Espoon on myös niin kokenut joukkue, että se malttoi jäädyttää pelin.
ToPo:n pelissä oli samaa hapuiluvuutta kuin neljässä viime ottelussa. Ikään kuin kone ei kunnolla käynnistyisi. Hyvän suorituksen jälkeen tulee aivan liian helppoja virheitä.
Espoo pelasi heittopaikat hyvin ja myös viimeisteli tehokkaasti, mutta ei mitenkään häikäisevästi. Espoo heitti 31 kolmosesta yhdeksän sisään, kun ToPo:n luvut olivat 24/3. Kolmella kolmosella ei nykykoriksessa oikein otteluita voiteta.
Kovin helposti Espoo pääsi juoksemaan vapaisiin paikkoihin korin alle. ToPo hävisi liian helposti yksi-yksi –tilanteet puolustuksessa eikä apuja löytynyt. Levypallot hävittiin jo totutusti 57-41. Torpan hyökkäykset lähtivät kovin verkkaisesti liikkeelle.
Espoo pelasi hyvin, mutta ei mitenkään loistokkaasti. Omar Calhoun ja Jeb Ivey ovat huippukunnossa, samoin kokeneet Ville Mäkäläinen ja Lauri Toivonen ovat saaneet itsensä pudotuspeli-iskuun.
Torpan valmennusjohdolla on nyt miettimistä. Lauantaina kotisalissa Yhteiskoululla (klo 16) Espoo joutuu varmasti ahtaammalle, mutta jokin lukko Torpan pelistä pitäisi nyt saada auki. Myönteistä on, että pelkästään hyvä peli riittäisi – ei Espoo mitenkään erityisesti pelannut.
ToPo:n miehistö oli pelikunnossa. Jobin postia viikolta oli Rasmus Marttisen hiusmurtuma. Rasselta taitavat jäädä kauden loppupelit väliin. Harmi, sillä Rasse on ottanut hyvää roolia puolustuspelaamisessa ja muutenkin hän on kasvanut juniorista vahvaksi miesten divarijyräksi.
Lauantaina on edessä kauden tärkein ottelu. Aika laittaa kello 16 alkaen Yhteiskoulu jytisemään!
Välieristä mennään loppuotteluun kolmella voitolla. Keskiviikkona Lahti voitti omassa välierässään Oulun selvästi 73-43.
ToPo:n pisteet ja levyt Espoo-ottelussa: Cedric Latimer 18/5, Pierre Jallow 17/8, Emil Djeen 11/5, Juuso Kauppinen 7/3, Nigel Moore 6/10, Ilpo Pehkonen 5/2, Miki Kuusisto 2/-, Orlando Taylos 1/2, Juho Hietanen -/-, Matias Oksa -/-.

Kuva: Espoo Jeb Ivey oli lujassa iskussa Espoon ja ToPo:n ensimmäisessä välierässä. Ivey heitti 28 pistettä. (Kuva: Tytti Nuoramo)

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.