Calhoun kaatoi Torpan

Torpan Poikien miesten edustusjoukkueen kausi päättyi sunnuntaina Tapiolan urheiluhallissa kolmanteen välierätappioon Espoolle 84-72 (16-18, 20-23, 23-23, 35-18). Espoo menee divarin loppuotteluun. Vastaan tulee Lahti, joten ennakkosuosikit sarjanousun ratkaisevat.
Tietenkin 3-0 –välierätappio oli pettymys, mutta kaksi positiivista asiaa pitää heti nostaa esiin. ToPo pelasi viimeisen ottelun ilman vatsavaivaista Piere Jallowta, mutta joukkue pelasi rohkeasti ja kaatui kunnialla. Koko kauden analyysin aika on myöhemmin, mutta jo nyt voidaan todeta, että ennakko-odotuksiin peilaten ToPo:n kausi meni odotettua paremmin.
ToPo pystyi voittamaan jokaisen vastustajansa ainakin kerran. Paikka divarin välierissä merkitsi, että ToPo on jo lähellä parasta kansallista tasoa, sillä divarin voittaja nousee SM-sarjaan ja kakkonen karsiin sarjapaikasta Uudenkaupungin kanssa. ToPo on palannut myös miesten koriksessa kansalliselle tasolle.
Ensimmäisessä välierässä ToPo pysyi Espoon kyydissä 20 minuuttia. Toisessa ottelussa lauantaina ToPo jaksoi 28 minuuttia. Sunnuntaina ottelu oli erittäin tasainen 37 minuuttia.
Ilman Pierre Jallowta Torpan oli pakko lähteä rohkeaan heittopeliin. Viimeisille minuuteille saakka heitto myös kulki hyvin. Emil Djeen (34 pistettä!), Nigel Moore ja Cedric Latimer heittivät kovia koreja.
Notkahdus tuli sitten ottelun lopussa. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua ottelussa oli vielä kaikki mahdollista. Espoo johti 82-79, mutta tuollaisella erolla ei ole viimeisillä minuuteilla merkitystä.
Ottelun lopussa ToPo:n viidestä heitosta vain yksi meni koriin. Samoilla minuuteilla Espoo viimeisteli kaikki kolme heittoaan, pakotti Torpan rikkomaan ja heitti kaikki kuusi vaparia koriin. Kun vielä ottelun lopun levypallotkin menivät espoolaisille, ero oli päätösvihellyksen hetkellä kohtuuttomankin suuri koko ottelun tapahtumiin nähden.
Viisi ToPo:n pelaajaa urakoi yli 30 minuuttia, joten pelin lopun notkahdus saattoi johtua myös väsymyksestä. Nigel Moore ja Cedric Latimer puhalsivat kamppailun lopussa jo aika raskaasti.
Käytännössä ToPo pelasi ottelun seitsemällä miehellä. Espookin rasitti neljää kärkimiestään yli 30 minuuttia, mutta Espoo pystyi pyörittämään laajempaa, kymmenen miehen vaihtorulettia. Siinäkin yksi syy ottelun lopputulokseen.
Tärkein ToPo:n tappion arkkitehti oli kuitenkin Omar Calhoun. Hän oli häikäisevä. Calhoun heitti 43 pistettä käsittämättömillä prosenteilla. Kakkoset 12 yritystä/11 sisään, kolmoset 6/3, vaparit 12/11.
Jeb Ivey oli hyvä, mutta hänet saatiin taas kohtuullisesti kuriin. Calhoyn pysäyttämisen ToPo ei löytänyt keinoja. Viimeisellä jaksolla Calhoun tykitti 16 pistettä – joukossa pari ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevaa koria.
Torpan pisteet ja levypallot Espoo-ottelussa: Emil Djeen 34/4, Nigel Moore 18/4, Cedric Latimer 18/4, Ilpo Pehkonen 6/-, Juuso Kauppinen 4/1, Miki Kuusisto 2/3, Juho Hietanen -/2, Joel Jokinen -/-, Orlando Taylor -/-, Matias Oksa ei pelannut.

Kuva: Espoon Omar Calhoun (43 pistettä!) oli pitelemätön Espoon ja ToPo:n viimeisessä välierässä. Talven ottelussa Miki Kuusisto puolusti Calhounta. (Kuva: Tytti Nuoramo)

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.