Jallow vahvistamaan Torppaa

Miesten ykkösdivarin kovin uutinen tuli julkisuuteen sunnuntaina Porvoossa. Uutinen ei ollut se, että ToPo voitti vieraskentällä hikisten loppuminuuttien jälkeen Porvoon Tarmon 71-68 (44-36). Uutinen oli ToPo:n vahvistus. Syksynä Järvenpäässä pelannut Pierre Jallow pelaa Torpan Pojissa loppukauden.
Pierre Jallow, 37, on Espoon Jeb Iveyn rinnalla divarin kovimpia pelimiehiä. 203-senttinen Jallow on pelannut Suomessa vuodesta 2005. SM-sarjakokemusta hänellä on Kouvolasta, Lahdesta Ja vielä keväällä 2015 hän vahvisti Loimaan Bisonsia SM-finaaliotteluihin saakka kohtuullisen isossa roolissa.
Kun Pierre Jallow puki ToPo:n pelipaidan päälleen, se merkitsee, että munkkalaiset ottavat kauden lopun tosissaan. Tavoitteena ei enää ole pelkästään pääsy pudotuspeleihin vaan myös pärjääminen niissä. Munkkiniemeen on tulossa pitkästä aikaa kiinnostava koripallokevät.
Porvoo oli sunnuntaina pakkovoiton edessä kotikentällään. Käytännössä Porvoon mahdollisuudet neljän joukkoon ovat häviön jälkeen enintään teoreettiset.
Porvoo lähti kamppailuun tosissaan. Jenkkien johdolla Porvoo vei ensimmäisen jakson 24-19. Porvoon lahjakas takamies Esko Salonen oli pois ottelusta. Siitä ToPo sai jonkin verran tasoitusta. Tosin Torpankin miehistö on sairastumisten takia hieman reikäinen.
Toisella jaksolla ToPo lisäsi höyryä. Myös Pierre Jallow pääsi hyvin rytmiin mukaan. Toinen jakso Torpalle 25-12.
Jälleen kerran Torpalla oli ison tauon jälkeen mahdollisuus ratkaista ottelu. Kolmannella jaksolla heittopeli takkuili omituisesti. ToPo heitti peräti 12 kertaa pelitilanteessa ohi. Onneksi myös Tarmo heitti yhtä huonosti (11kertaa ohi). Jakso ToPo:lle käsipalloluvuin 9-6.
Viimeisellä jaksolla ToPo oli jo karkaamassa, mutta vähitellen Tarmo tuli aivan tuntumaan.
Kaksi minuuttia ennen loppua Porvoo oli jo kahden pisteen päässä (62-64). Nigel Mooren ja Juuso Kauppisen kolmoset veivät ToPo:n 37 sekuntia ennen loppua jo 64-70 –johtoon. Porvoo väänsi viimeiset sekunnit kuitenkin tosissaan, mutta kolmea pistettä lähemmäksi Tarmo ei päässyt.
Tärkeä vääntövoitto Torpalle. ToPo nousi sarjassa 30 pisteeseen ja on edelleen kolmantena Lahden (38) ja Espoon (32) perässä. Sunnuntain peleissä ei yllätyksiä koettu. Oulu voitti Forssan 90-76 ja Lahti vieraskentällä Jyväskylän 66-79.
Jyväskylä ja Oulu ovat sarjassa neljäntenä ja viidentenä 24 pisteellä. Torpalla ja Jyväskylällä on jäljellä neljä ottelua ja Oululla viisi. ToPo, Oulu ja Jyväskylä pelaavat toisiaan vastaan, joten pudotuspelipaikat ratkaistaan todennäköisesti näissä otteluissa.
ToPo:n loppuohjelma on kova. Ensi sunnuntaina (5.3.) ToPo saa Kisahallissa kello 16 vastaansa sarjajohtaja Lahden. Odotettavissa on varmasti saman tasoinen koripallotapahtuma kuin Torpan Poikien 85-vuotisjuhlaottelu Espoota vastaan tammikuun lopulla.
Sen jälkeen ToPo kohtaa kotonaan Munkkiniemessä perjantaina 10. maaliskuuta Jyväskylän, vieraissa keskiviikkona 15. maaliskuuta Tampereen Pyrinnön ja runkosarjan päätösottelussa Munkkiniemessä sunnuntaina 19.3. Oulun. Edessä on hieno koripallokevät!
ToPo:n pisteet ja levyt Porvoo-ottelussa: Pierre Jallow 21/11, Nigel Moore 16/4, Juuso Kauppinen 9/4, Ilpo Pehkonen 8/8, Cedric Latimer 7/3, Emil Djeen 6/5, Miki Kuusisto 4/3, Orlando Taylor -/-. Juho Hietanen ei pelannut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.