HBA otti voiton kaudenavauksessa

71

Lopputulos 78-91 (12-24, 16-22, 32-16, 18-29)
Munkkiniemen lauantai-illassa käytiin kova paikalliskamppailu

ToPo kotisalissa Munkkiniemen Yhteiskoulussa oteltiin suurilukuisen yleisön edessä (421) ja ottelussa oli ToPo-HBA matseihin totuttu tiivis tunnelma.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli HBA:n näytöstä. Kentälle asteli latautunut ja päättäväinen lauma nuoria atleettisia pelaajia ja kotijoukkue sortui lukuisiin menetyksiin samalla kun vierasjoukkue latoi palloa pussiin kentän kaikista nurkista. ToPo oli koko ekan puoliajan puolustuskannalla, mutta pyrki kuitenkin pitämään itsensä iskuetäisyydellä.

ToPon miehistö venytti puoliajan palaveria aiheesta ja tuloksena oli kuin uudesti syntynyt kotijoukke. Munkan Lakers otti ihan uuden vaihteen puolustuspään tekemiseen jonka seurauksena hyökkäys alkoi rullata ja joukkue nautti pelaamisesta. Tähtipaidat otti peräti 17-0 runin ja tasoitti pelin tilanteeseen 54-54. Vierasjoukkue oli pakotettu aikalisille, mutta ToPo lisäsi pökköä pesään ja Miki Kuusisto naulasi kaaren takaa johtopelin 60-55. HBA ei kuitenkaan hätkähtänyt vaan otti erän loppuun vielä oman runin ja päätösneljännekselle mentiin HBA:n johdossa 62-60.

Viimeinen erä oli kovaa taistelua kumpi pääsee niskan päälle, mutta HBA otti kuin ottikin komennon ja ToPon heittojen kolistessa rautoihin painoivat oman 16-0 runinsa ja tilanne oli salaman nopeasti 71-60 vieraille. ToPo haki vielä vimmatusti omaa kirivaihdettaan, mutta päivä oli HBA:n ja vaikka kotijoukkue saikin muutamaan otteeseen paikan iskeä lähietäisyydelle oli vierailla tekeminen korkealla tasolla eikä päästänyt ToPoa enään rinnalle.

Seuraava ToPo Miesten kotiottelu lauantaina 19.10. klo 18. Kyseessä derby-ottelu sanan varsinaisessa merkityksessä kun Munkkiniemen Kisapojat ja ToPo ottaa virallisesti mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa historiassa!

Valmentajien kommentit:

ToPo Eero Nikkarinen: “Todella ylpeä olen jätkistä, että kaivoivat itsensä takas otteluun ikävästä tappioasemasta. Meillä on töitä edessä, mutta ottelussa oli paljon lupaavia asioita kohti tulevia otteluita. Varsinkin Makkosen loukkaannuttua, kaipasimme kovasti Tuomas Laineen panosta joukkueelle.”

HBA Jukka Toijala: “Divisioonan ottelut ovat erittäin mielenkiintoisia ja urheilua parhaimmillaan. Olen iloinen siitä miten joukkue heittäytyi peliin ja saatiin rutkasti kokemusta sekä oppia miten otteluissa voi tilanteet vaihtua nopeastikin. Hienosti saatiin tappiohetkessä uudelleen ote ottelusta joka oli paljolti Perttu Blomgrenin huikeiden suoritusten ansiota.”

Palkitut pelaajat:
Cafe Tarina Player of The Game: Juuso Kauppinen
HBA: Thomas Pihlajamäki
Junnujen suosikki: Federiko Federiko

Ottelun tilastot:

ToPo:
Kuusisto 18/8s, Michelsen 5/3, Kauppinen 27/6, Makkonen 5/1, Sirola 0/2, Hartikainen 2/2, Ebeling 7/6, Federiko 11/6, Koponen 3/3

HBA:
Suokas 12/3, Juusela 3/3, Pihlajamäki 16/5, Blomgren 14/3, Litte 0/1, Exaucia 2/4, Amzil 17/13, Tainamo 7/1, Syrjämäki 12/3, Lähdetniemi 0/1, Granlund 8/2

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.