Veturitien uusi osuus ja Teollisuuskadun tunneli avautuvat liikenteelle

79
Uutta Veturitietä. Kuva: YIT.

Keski-Pasilan vuosia jatkunut rakentaminen saavuttaa tärkeän merkkipaalun, kun Pasilan uudet katuyhteydet eli Teollisuuskadun tunneli ja osa Veturitiestä avautuvat autoliikenteelle tiistaina 8.10.2019 päivällä.

Etelän suunnasta Nordenskiöldinkadulta ajettaessa Veturitie avautuu pohjoiseen Triplan alittavalle uudelle väylälle. Triplan pohjoispuolella Veturitien uusi osuus kulkee radan länsireunaa päätyen Ison Pajan kohdalta Pasilankadulle.

Ison Pajan kupeessa Veturitien ja Pasilankadun risteyksessä pääosa liikenteestä siirtyy käyttämään Veturitietä. Risteykseen tulee liikennevalot. Etuajo-oikeus muuttuu tällöin eli Pasilankadulta tulevat väistävät.

Kävely- ja pyöräilyreitit pysyvät lokakuun alussa nykyisillä paikoillaan ja uudet reitit avataan 17.10, jolloin myös Tripla avautuu.

Kävelyn ja pyöräilyn reitit avautuvat myöhemmin kuin autoliikenteen reitit ennen kaikkea turvallisuuden ja Triplan viimeistelyn vuoksi. Lokakuun alussa Triplan ympärillä tarvitaan katualueita tavarankuljetus- ja työmaakäyttöön siihen saakka, kunnes kauppakeskus, uusi asema ja joukkoliikenneterminaali avataan 17.10.

”Alueella työskentelee yli kolme tuhatta ihmistä. He viimeistelevät sekä sisustavat tiloja ja siirtävät tavaraa kauppakeskukseen 24/7,” toteaa Pasilan aluerakentamisen projektinjohtaja Päivi Ahlroos.

Lokakuun alussa testataan myös liikenteenhallintajärjestelmiä kuten puomeja ja Triplan alitukseen liittyviä järjestelmiä.

Triplan pysäköintilaitoksen sisäänajot sijaitsevat Firdonkadulla ja Pasilan Tornikujalla, ne avautuvat 17.10.

Pasilan joukkoliikenneterminaali – siis Pasilan aseman edustalla Pasilansillalla sijaitsevat bussi- ja raitiovaunupysäkit – otetaan käyttöön aamuyöllä torstaina 17. lokakuuta. Aseman edustan viimeistelytyöt ovat tuolloin osin kesken, joten aluksi kuljetaan väliaikaisia reittejä.

Pasilan tärkeät päivämäärät

8.10. Veturitien uusi osa ja Teollisuuskadun tunneli avautuvat liikenteelle.
17.10. Tripla avautuu ja kävely- ja pyöräreitit avautuvat.
17.10. Pasilan uusi asema avautuu.
17.10. Pasilan joukkoliikenneterminaali – aseman edustalla sijaitsevat bussi- ja ratikkapysäkit – otetaan käyttöön.
21.10. Joukkoliikenteen uudet reitit käyttöön.
21.10. Läntinen lisäraide eli raide 11 otetaan käyttöön Pasilan asemalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.