ToPo Miehet vihdoin takaisin tositoimiin

Lähes puolentoistakuukauden tauon jälkeen ToPon Miehet palaavat kentille sunnuntaina. Joukkue on matkustanut Helsingin Urheilutalolle, jossa Helsingin NMKY toimii isäntänä.

Moni ei sitä edes muista, mutta ToPo liitelee tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Ennen pitkään taukoa ToPo ehti kaataa marraskuun otteluissa MuKin, Raidersin, Kristikan sekä Tapiolan Hongan. Honkaa vastaan pelatussa ottelussa ToPo-kapteeni Juuso Kauppinen mätti tripla-tuplan tauluun (25 pts, 12 levaria, 10 syöttöä).

ToPon joukkue on tällä kaudella ollut varsin tehokas. Yli kymmenen pisteen keskiarvolla peliä kohden on operoinut viisi pelaaja. He ovat Juuso Kauppinen (17,3 ka), Santeri Makkonen (16,3 ka), Alvar Michelsen (15,7 ka), Eero Sahlberg (15,6 ka) sekä Nicolas Meyer (13,6 ka). Syöttötilaston kärjessä ovat kuusi syöttöä per ottelu antaneet Kauppinen sekä Tuomas Laine.

Joukkueen tuore pitkän pään vahvistus Mikael Sandberg on vielä toistaiseksi sivussa kokoonpanosta pienen loukkaantumisen takia.
Päävalmentaja Risto-Matti Rousku kertoi joukkueen tilasta seuraavaa ennen sunnuntain ottelua.

”Joukkue on harjoittelut nyt viikon yhdessä parin viikon omatoimisen fysiikkajakson jälkeen. Parit ensimmäiset harjoitukset menivät tuntumaa hakiessa, mutta pieni tauko teki varmasti kaikille hyvää kevättä ajatellen. Uskon, että joukkue on hyvin motivoitunut näyttämään osaamistaan sunnuntaina tositilanteessa monen viikon pelaamattomuuden jälkeen ja se on hyvä, sillä viikon sisään tulee kolme kovaa ottelua.”

Isäntänä Helsingin NMKY

Helsingin NMKY on pelannut tällä kaudella vasta kuusi ottelua, joten suurempien johtopäätösten tekeminen on lähes mahdotonta. Kuudesta ottelusta NMKY on hävinnyt neljä. Timo Saukkolan valmentama miehistö pelasi joulukuun aikana yhden ottelun, kun he hakivat Pyrinnön kustannuksella kauden toisen voittonsa Tampereelta.
Namikan kauden parhaana pistemiehenä on temmeltänyt Sami Tahvanainen (20,7 pts). Tahvanainenhan oli hurjassa heittovireessä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella Munkkiniemessä. Hänelle tukea ovat antaneet mm. Erik Waxlax (12,5 pts) sekä Sakari Laakso (11,2 pts).
Joukkueen levypallotilastoa johtaa ex- ToPo Arsene Towa 11,3 levarilla per ottelu, joista mukavat 4,5 levypalloa on tullut hyökkäyspäässä. Syöttötilastoa johtaa Waxlax 6,2 syötöllä per ottelu.

Aikaisemmat kohtaamiset

1.12.2019 HNMKY vs. ToPo 72–60 26.2.2020 ToPo vs. HNMKY 111-68 17.10.2020 ToPo vs. HNMKY 111-102
ToPo on ollut varsin tyly isäntä Namikalle Munkkiniemessä, mutta saa nähdä pystyykö NMKY palaamaan voittokantaan jälleen Urheilutalolla. ToPo ei tule varmasti antamaan mitään helpolla sunnuntaina.

Helsingin NMKY:n sekä ToPon välinen ottelu alkaa Helsingin Urheilutalolla klo 17:30. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.