Paikalliskamppailusta muodostui jännitysnäytelmä

99

Munkkiniemen sateisessa lauantai-illassa käytiin kuuma paikalliskamppailu Munkkiniemen Yhteiskoulussa. Historian ensimmäinen ToPo vs. MuKi taistelu meni aina viimeisille sekunneille asti ja ensimmäisen kiinnityksen Munkan herruuteen vei Munkkiniemen Kisapojat.

Ottelu oli kolme ensimmäistä erää tasaista vääntöä, mutta kotijoukkue ToPo oli kuitenkin kuskin paikalla ja kävi kolmannessa erässä jo 13 pisteen johdossa. MuKi kuitenkin hilasi itsensä takaisin kamppailuun voitosta väkevin ottein kolmannen erän lopussa.

Viimeinen erä alkoi vierasjoukkueen tahdissa jossa MuKi repäisi 11-0 runin ja siirtyi johtoon lukemiin 61-65. Johtoasema vaihtui ottelussa peräti 7 kertaa ja tasatilanteessa oltiin kahdeksasti.

MuKi oli karkaamaisillaan ulottumattomiin, mutta Miki Kuusiston (26 pistettä ottelussa) upeilla suorituksilla kotijoukkue hilasi itsensä takaisin peliin ja johtoon. Alvar Michelsen ja Juuso Kauppinen osui kumpainenkin kaaren takaa ja näytti siltä että ToPo saisi jälleen otteen takaisin.

Ratkaisuvoimaa löytyi kuitenkin enemmän MuKin riveistä ja kotijoukkueen heittojen kolistessa rautoihin sai vieraat jälleen komentopaikan Markus Rautasalon johdolla. Ja kun ottelu näytti jo meneveän lopullisesti vieraille, syttyi Torppa jälleen kerran ja täräytti pelin tasatilanteeseen kun peliä oli jäljellä minuutti.

Ottelun ratkaisutilanteet olivat hurjat. Miki Kuusisto sai puolustuslevypallon kun kellossa oli 24 sekuntia ja ToPolle oli tulossa viimeinen hyökkäys ja mahdollisuus voittokoriin. Vieraiden Gustavson sai kuitenkin väännettyä pallon MiKin käsistä ja pallontavoittelutilanteessa ToPon pelinrakentaja sai epäurheilijamaisen virheen ja MuKi pääsi vapariviivalle. Tilanne näytti suotuisalta vieraille ja vapareista tehtyjen korien turvin MuKi pääsi kahden pisteen johtoon. ToPo sai kuitenkin jälleen kerran tilaisuuden voittokoriin, mutta Alvar Michelsenin voittoheitto ei löytänyt tällä kertaa koria ja MuKi pääsi juhlimaan paikalliskamppailun voittoa.

Vaikka ottelu ei koripalloilullisesti ollut suurta korinteon juhlaa heittojen kolistessa puolin ja toisin raudoissa ei tunnelmaa pelistä puuttunut. Mieletöntä uhrautumista molempien joukkueen pelaajilta ja omien kannustus hallissa oli mallikasta. Yleisöä oli ottelussa paikalla lähes 500, joka on kova lukema runkosarjaotteluun.

Kiitos suurilukuiselle yleisölle mahtavasta paikallisderbystä. Seuraavan kerran ToPo Miehet pelaa kotona keskiviikkona 30.10. klo 18:30 vastassaan Tampereen Pyrintö.

Ottelun palkitut:

Junnujen suosikki – Federiko Federiko

MVP MuKi – Markus Rautasalo

Cafe Tarina Player of The Game – Miki Kuusisto

Lopputulos ToPo 76 : 80 MuKi (19-18, 20-13, 20-23, 17-26)

Ottelutilastot

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.