Jäteopas-mobiilisovellus auttaa roskien lajittelussa

Mihin roskikseen kuuluu rikkinäinen juomalasi tai tyhjä mehutölkki? Pääkaupunkiseudun lajitteluohjeet löytyvät nyt Jäteopas-mobiilisovelluksesta, jonka on julkaissut Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

HSY:n viimesyksyisen kuluttajakyselyn mukaan internet on suosittu paikka etsiä vastauksia lajittelukysymyksiin. Yli 40 prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista ottaa mielellään selvää jäteasioista internetin tai mobiilisovellusten avulla. Nyt julkaistu Jäteopas-sovellus helpottaa lajittelutiedon etsimistä verkosta.

– Roskien lajittelu on osa arkea siinä missä älypuhelimen käyttökin. Toivomme, että tiedon tuominen mobiiliin kannustaa asukkaita lajittelemaan ja kierrättämään entistä enemmän, sanoo HSY:n ympäristöasiantuntija Laura Haapola.

Jäteopas on ladattavissa maksutta Windows-, Android- ja iOS-mobiililaitteisiin, ja se löytyy sovelluskaupoista nimellä HSY Jäteopas. Jäteoppaaseen kirjoitetaan roskan nimi, esimerkiksi ”juomalasi”. Jäteopas kertoo, mitä jätettä se on ja mihin astiaan se lajitellaan. Sovellus näyttää myös pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen yleiset jätteiden vastaanottopisteet kartalla.

Mobiilisovelluksen lisäksi Jäteopas on käytettävissä HSY:n verkkosivuilla osoitteessa www.hsy.fi/jateopas. HSY:n Jäteoppaassa tehdään noin 7500 hakua kuukaudessa. Se sisältää tällä hetkellä yli 600 roskan lajittelutiedot.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.