Pikadeittejä Helsingin kaupunginmuseossa

Nuoripari Tuomiokirkon portailla vuonna 1960.

Kaupunginmuseon pikadeittitapahtumassa torstaina 16.11. voi etsiä ystäviä tai vipinää seksuaalisesta identiteetistään tai suuntautumisestaan riippumatta. Tapahtuma liittyy kaupunginmuseon Helsexinki-näyttelyyn, joka on avoinna 28.1.2018 asti.

Helsingin kaupunginmuseo järjestää yhdessä Deittisirkuksen kanssa Ihminen–ihminen-pikadeittitapahtuman torstaina 16.11.2017 klo 18–19. Deittaillessaan osallistujat seksuaalisesta identiteetistään tai suuntautumisestaan riippumatta voivat kohdata uusia ihmisiä ja antaa heille joko ystävä- tai vipinä-lapun. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostitse.

Seksuaalivähemmistöjen tarkkaa määrää Suomessa ei tiedetä. Arviot vaihtelevat eri tutkimuksissa ja tilastoissa 5–15 % välillä väestöstä.

– On hienoa, että pääsemme järjestämään tällaisen deittitapahtuman, jossa kohdataan ihmiset ihmisinä! Tutustumisesta voi seurata ystävyyttä tai sitten jotain enemmän, Deittisirkuksen Anna Uusiheimala kertoo.

Ihminen–ihminen-pikadeittitapahtuma järjestetään Positiiviset pussaa -videon ensi-illan yhteydessä Helsingin kaupunginmuseossa. Videon julkistamistilaisuus on klo 17.30–18. Videon ovat tuottaneet Positiiviset ry ja Sexpo yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Videon tavoitteena on yhä suvaitsevaisemman ja yhdenvertaisemman Suomen saavuttaminen. Julkistamistilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta pikadeittitapahtumaan vaaditaan sitova ennakkovaraus sähköpostilla.

Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta siihen pitää ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

Helsexinki-näyttely

Helsexinki-näyttelyssä on myös muutoin mielenkiintoista nähtävää. Helsexinki-näyttely nimittäin perustuu kaupunkilaisten omakohtaisiin kokemuksiin seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja seksistä – ja vapaudesta valita, miten niitä toteuttaa.

Helsexinki-näyttelyä varten on haastateltu lukuisia Helsingissä asuvia tai työskenteleviä ihmisiä, muun muassa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen edustajia ja henkilöitä, joiden työ jollain tavalla liittyy seksuaalisuuteen. Suoria lainauksia heidän puheestaan voi lukea näyttelyn seiniltä.

Helsexinki-näyttely on avoinna aina 28.1.2018 asti. Tapahtumaan on vapaa pääsy, kuten kaupunginmuseoon aina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.