East City Giants valmistautuu pitämään divarimestaruuden Helsingissä kaudella 2019

East City Giantsin edustusjoukkue pelaa tulevana kautena ainoana helsinkiläisjoukkueena Suomen amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonaa Helsinki Wolverinesin siirtyessä ylemmälle sarjatasolle.

Viime kauden divariherruus siirtyi ansaitusti Helsinkiin ja tänä vuonna se on ECG:n vastuulla pitää titteli pääkaupungissa. Tehtävä ei tule olemaan helppo. Uudistuneesta 1-divisioonasarjasta odotetaan kovatasoista ja tasaista, jossa yhtäkään joukkuetta ei tule aliarvioida. Itä-Helsingin Jättiläiset ovat kuitenkin valmiina haasteeseen.

Pari viime kautta 1-divisioonassa on hionut joukkueen perustaa ja toimintatapoja kuntoon. Valmennusryhmässä on tapahtunut viime kauteen nähden merkittäviä muutoksia ja toiminnan kehittyessä onkin panostettu eri pelipaikkojen valmennuskykyyn. Hyvä ja kattava valmennus mahdollistaa joukkueen menestymisen ja mahdollistaa ennen kaikkea yksilöiden jatkuvan kehittymisen.

Pelaajien turvallisuus ja yksilöllinen kehittyminen pelaajana on aina ollut tärkeinä tekijöinä ECG:n toiminnassa ja nyt tulevalla kaudella panostusta näihin edelleen lisätään. Esimerkkinä panostuksesta on luennot ja oikeat harjoittelut lajinomaiseen liikkumiseen ja säännölliset juoksutekniikka- ja liikkuvuusharjoitteet aina lauantaisin Eläintarhan kentän juoksuputkessa kello 14.

Viime kaudella ECG:n edustusjoukkue välttyi lähes täysin vakavilta loukkaantumisilta pelikauden aikana. Suurena osatekijänä voidaan pitää terveelliseen ja parempaan liikkumiseen tähtääviä ennakoivia systemaattisia lihashuoltoharjoitteita ja huollosta vastaavien henkilöiden toimintaa.

Joukkueen huollosta vastaava fysioterapeutti Inka Vaskimo kommentoikin:

”Olemme siirtyneet käyttämään valmentaja Olli Jussilan kehittämää monipuolista ja vaativaa ohjelmaa, josta Jussila itse käyttää vaatimatonta nimitystä pre-practice workout. Mielestäni oikeampi nimi on injury prevention protocol, niin suuri vaikutus ja merkitys näillä taito- ja hallintaharjoitteilla on”, Inka Vaskimo kertoo.

ECG:n juniorit ovat viime vuosina saaneet menestystä ja nykyisellään sama kehitystahti tulee jatkumaan.

Joukkueenjohtaja Tapio Nurminen kertoo seuran tulevista tavoitteista sekä visiosta:

”Tavoitteemme on luoda joukkue tai oikeastaan amerikkalaisen jalkapallon jaos, jonka toiminta on erittäin laadukasta monella tasolla. Haluamme kyetä kehittämään pelaajia omista junioreistamme aivan huipputasolle asti, sekä myös tehdä toiminnan tasosta niin laadukasta, että meillä kehittyvät kaikki meille tulevat pelaajat heidän aiemmasta taitotasosta ja kokemuksesta huolimatta”, Tapio Nurminen sanoo.

ECG:n edustusjoukkueen päävalmentajan Petteri Salovalta katsoo tulevan kauden tilannetta:

”Näen tilanteemme tällä hetkellä osittain haasteellisena, koska omista junioreista nousee nyt vasta muutamia pelaajia divaritasolle ja olemme hieman myös muista joukkueista tulevien pelaajasiirtojen varassa joukkueen rakentamisessa. Tarjoamme kuitenkin laadukasta valmennusta niin kokeneille kuin aloittelevillekin pelaajille. Tärkeintä on pelaajan halu kehittyä ja ottaa vastaan uutta tietoa”, Petteri Salovalta kertoo.

East City Giants harjoittelee tiistaisin Talin jalkapallohallilla, lauantaisin Eläintarhan kentän juoksutunnelissa ja sunnuntaisin Pajamäen jalkapallohallilla.