Leppävaaran ankea asematunneli uudistui ilmeeltään

Asematunnelin uutta ilmettä. Kuva: Kristina Rocha

Leppävaaran asematunneli on uudistettu aiempaa valoisammaksi ja viihtyisämmäksi. Espoon kaupungin mukaan myös turvallisuus on kohentunut.

Alueen asukkaat ovat olleet mukana ideoimassa asematunnelin uudistusta. Nyt pyöräily ja jalankulku on erotettu entistä selkeämmin pyöräväylän kirkkaanpunaisella päällysteellä, ja pyöräväylän taustaseinään on kiinnitetty värikkäät lepänlehtikuviot.

Polkupyörien parkkipaikkoja sekä junalaiturien opastusta on selkeytetty. Pyöräpaikkoja on lisätty. Laitureille johtavia hissejä on elävöitetty kuvioinnilla ja valaistusta on lisätty. Esteettömyyttä on parannettu koho-opastuksella. Kauppakeskus Sellon sisäänkäynnille valaisee uusi taideteos, jonka vaihtuvat kuvat heijastuvat asematunnelin pilareihin.

Leppävaaran asematunnelin uudistus tukee kaupungin tavoitetta, jonka mukaan Leppävaaran keskustan jalankulku- ja pyöräily-ympäristöä laajennetaan kestävää liikkumista ja joukkoliikenteen käyttöä tukevaksi.

Alueen kehittämistyön jatkona Alberganportin alikulkutunneliin toteutetaan ensi syksynä aiemmin järjestetyn katutaidekilpailun voittanut teos ”Love, love, Tunnel of Love….”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.