Raitioliikenne palaa Linjoille Kalliossa

84
Ratikkapysäkki on jo valmiina Kuntatalon edustalla.

Ensi linjalla ja Toisella linjalla nähdään pitkästä aikaa raitiovaunuliikennettä – tosin vain tilapäisesti parin kuukauden ajan.

Samalla raitiovaunuliikenne ulottuu Kuntatalon ja Diakonissalaitoksen luokse.

Nykyinen raitiovaunulinja 9 nimittäin siirtyy poikkeusreitille niin sanotulle Kuntatalon ratikkalenkille 17.5.-11.7.2021 väliseksi ajaksi.

Linja 9 käyttää valmiina olevia vanhoja ratikkakiskoja kaduilla Toinen linja, Alppikatu, Ensi linja ja Castréninkatu. Castréninkadulta raitiovaunu kääntyy takaisin Toiselle linjalle, josta se jatkaa Hakaniemen torin suuntaan.

HSL:n verkkosivulla olevan tiedotteen mukaan poikkeusreitin aikana linja 9 käyttää pysäkkejä nimeltään Castréninkatu, Kuntatalo ja Ensi linja. Linjan pääte- ja lähtöpysäkkinä on Ensi linja.

Poikkeusreitin syynä on Kasin katutyöt-remonttihanke, joka ulottuu muun muassa linjan 9 reitille Kaarlenkadulle ja Helsinginkadulle.

Kuntatalon lenkillä oli vakituista ja pysyvää raitiotieliikennettä aikoinaan vuosikymmenien ajan. Esimerkiksi 1970-luvulla siellä liikennöi linja 10. Myöhemmin 1980- ja 1990-luvuilla alueella kulki linja 2, ja 1990-luvulla myös linja 2V. Tiedot ilmenevät Suomen raitiotieseuran nettisivulta raitio.org.

Vaikka raitiovaunuliikenne lakkautettiin, ratikkakiskoja ei purettu. Pysäkitkin ovat säilyneet, sillä suurin osa niistä on myös bussiliikenteen käytössä.

Kuntatalo on Suomen Kuntaliiton toimitalo osoitteessa Toinen linja 14. Suomen Kuntaliitto on kuntien ja kaupunkien muodostama etujärjestö. Poikkeusreitin aikana ratikalla pääsee myös Diakonissalaitoksen valtavalle korttelialueelle Alppikadulla.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.