Jätkäsaari sai autojen oman ympyrätalon

Jätkäsaaren uusimpaan pysäköintilaitokseen Satamaparkkitaloon mahtuu paljon enemmän autoja kuin viime vuonna valmistuneeseen Lidlin talon pysäköintilaitokseen.

Jätkäsaaren uusin arkkitehtoninen katseenvangitsija on Länsiterminaalin ja liikuntapuiston väliin valmistunut valtavan kokoinen autojen pysäköintitalo.

Kohde on nimeltään Satamaparkkitalo. Siinä on jopa kahdeksan pysäköintikerrosta ja autoja sinne mahtuu 730.

Rakennus on ympyrän muotoinen. Satamaparkkitalon on suunnitellut AW2 Arkkitehdit Oy ja sen julkisivumateriaalina on käytetty lasia ja alumiinia. Helsingin kaupungin omistama Helsingin Satama Oy tiedotti pysäköintitalon ollessa rakenteilla, että yhtiö vuokraa pysäköintitalon tilat erikoissijoitusrahastolta. Talon maksulliset parkkipaikat on suunnattu muun muassa Länsiterminaalin käyttäjille.

Satamaparkkitalo on otettu käyttöön alkuvuodesta 2021.

Satamaparkkitalo liittyy kiinteästi viereen suunniteltuun urheilu- ja tapahtumakeskukseen nimeltään Royal Center. Asemakaavan mukaan keskus käsittää myös yli 110 metriä korkean hotellin.

Satamaparkin lähelle Länsisatamankadulle valmistui viime vuonna toinen valtava pysäköintitalo, P-Atlas. Helsingin kaupungin omistamassa Atlaksessa on 474 pysäköintipaikkaa kahdeksassa kerroksessa.

Satamaparkkitalon vieressä on toinenkin uusi katseenvangitsija, nimittäin iso valkoinen jalkapalloilun kuplahalli. Lähelle on valmistunut äskettäin myös Atlantinsilta raitiotiekiskoineen.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.