Oopperatähti tuo operettinsa Espooseen: Tapiolasalissa mahtava akustiikka

Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut operetti Luxemburgin kreivi saapuu Espooseen.

Operetin on tuottanut oopperatähti Jyrki Anttilan perustama konsertti- ja ohjelmatoimisto OperArt. Tenori Jyrki Anttila kehuu Espoon kulttuurikeskusta hyväksi esiintymispaikaksi.

– Olemme kiertäneet tämän upean operetin kanssa Etelä-Suomessa useilla paikkakunnilla. Espoon Tapiolasali on parhaimpia Etelä-Suomen alueella. Sali toimii erinomaisesti musiikin esittämiseen ja antaa riittävän suuren näyttämön meidän kulisseille, Jyrki Anttila kertoo.

Tapiolasali on Anttilalle hyvinkin tuttu paikka.

– Olemme tuottaneet saliin useita konsertteja muun muassa Jaakko Ryhäsen ja Seppo Hovin kanssa, ja esimerkiksi Arja Korisevan kanssa meillä oli siellä yhteiskonsertti. Viime vuonna esitimme täysille saleille Kalmanin säveltämää operettia Mustalaisruhtinatar. Kokemuksena esiintyminen Espoossa on varsin mukava juuri nimenomaan tuon hienon akustiikan myötä.

Lauantaina 6. huhtikuuta esitettävä Luxemburgin kreivi -operetti kertoo elämästä Pariisissa, jossa köyhtynyt kreivi Rene viettää boheemielämää. Rene tekee sopimuksen, jolla hän menee sokkona naimisiin upean laulajattaren Angelen kanssa ja eroaa kolmen kuukauden kuluttua tästä ja saa rahallisen korvauksen.

– Angele ja Rene rakastuvat tulisesti ja tästä alkaa varsin hauska tapahtumasarja, joka vie katsojan mennessään. Operetti on täynnä upeita melodioita ja varsin paljon kutkuttavan hauskaa komiikkaa, Anttila valottaa.

Operetin ohjaa useista televisiosarjoista tuttu Anu Hälvä. Espoossa esitysvuorossa ovat päärooleissa sopraano Anu Hälvä ja baritoni Vikke Häkkinen, pitkän uran Kansallisooperassa tehnyt Tiina Vahevaara ja Saksan oopperalavat valloittanut Jouni Kokora.

Jyrki Anttilan mielestä Espoo on hyvä kulttuurikaupunki teattereineen, ja onhan täällä varsin hieno orkesterikin.

– Nykyään musiikkikulttuuri merkitsee aina vain useimmille kevyen musiikin konsertteja. Jotenkin tuntuu, että hiukankin klassisempi musiikki on poljettu pois suuremman kansan silmiltä ja korvilta. Radio ja tv ei tuota monipuolisesti musiikin eri lajeja. Itse olemme tuottaneet operetteja ja konsertteja jo 15 vuoden ajan ja tätä kultturityötä on tehty koko Suomen alueella.

Jani Jakonen