Espoo: eritasoliittymät ja tunnelit vähentävät liikenneonnettomuuksia

Pelimannintien alittava kävelytunneli

Henkilöauton käyttö on Espoossa huomattavasti yleisempi kulkutapa kuin Helsingissä, mutta silti Espoossa tapahtuu väkilukuun suhteutettuna vähemmän vakavia liikenneonnettomuuksia kuin Helsingissä.

– Tuoreen selvityksen mukaan Espoossa tapahtuu asukasmäärään suhteutettuna selvästi vähemmän henkilövahinkoihin johtaneita liikenneonnettomuuksia kuin Suomen muissa suurissa kaupungeissa, tiedotti Espoon kaupunki maaliskuussa.

Espoon Kaupunkitekniikan keskuksen toteuttamassa selvityksessä arvioitiin yhdyskuntarakenteen vaikutusta liikenneturvallisuuteen Suomen yhdeksässä suurimmassa kaupungissa. Selvityksessä käytetyt liikenneonnettomuustiedot perustuvat poliisin ilmoittamiin liikenneonnettomuuksiin Suomessa.

Osasyynä Espoon hyvään tulokseen pidetään sitä, että Espoossa on monia muita suuria kaupunkeja vähemmän risteyksiä ja muita paikkoja, joissa autot ja kevytliikenne joutuisivat törmäyskurssille.

– Vähäinen onnettomuuksien määrä Espoon paikallisilla pääväylillä perustuu ennen kaikkea kaupungin liikenneväylien korkeaan palvelutasoon sekä ajoneuvoliikenteen ja kävely- ja pyöräilyväylien vähäiseen konfliktipisteiden määrään. Tätä palvelevat eritasoliittymät sekä pääväylien yhteydessä olevat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden ali- ja ylikulut.

Espoossa ei myöskään ole yhtä suurta vilkasliikenteistä keskustaa, kuten muissa suurissa kaupungeissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.