Espoon Laguunin pyörittäjät vetoleijalla maailmanennätykseen

Suomalaiset Juuso Tilaéus, Otso Ahvonen ja Pekka Rintala suorittivat jopa 316 kilometrin merimatkan leijalautailemalla Itämeren halki.

Tempauksen järjestäjien mukaan mieskolmikko teki leijalautailun maailmanennätyksen.

Juuso Tilaéus ja Pekka Rintala pyörittävät Espoon Keilaniemessä toimivaa vesiurheilukeskus Laguunia.

Kolmikko lähti maanantaina 19.8. aamulla leijalautailemaan Ruotsin Sandhamnista kello 07.08 kohti Suomen etelärannikkoa tavoitteenaan satojen kilometrien mittainen uusi leijalautailun matkan maailmanennätys. Maailmanennätys onnistui Itämeren kovasta aallokosta ja hurjan pitkästä suoritusajasta huolimatta, ja kolmikko saapui Hangon Itämerenportille saman päivän iltana kello 20.28.

Ihan huikea fiilis! Väsyttää ja paikkoja särkee, mutta on erittäin onnellinen olo. Me haluttiin näyttää mihin asti tuulen voimalla voi päästä ja huh, kyllä se toi pitkälle, kuvaili Juuso Tilaéus ennätyksen jälkeisiä tunnelmia.

Matka Itämeren halki ei sujunut aivan mutkitta.

Alkumatkaa hankaloitti kevyt tuuli ja tuulisemmalle alueelle pääsyssä kesti tovi. Tuulennopeus avomerellä olisi ylipäätään voinut olla vielä voimakkaampi, mutta tottuneet leijalautailijat osasivat käyttää leijaa taidokkaasti.

Alussa jännitin, että voimmeko onnistua tällaisella tuulella. Tuulen noustessa aloin jo olla melko odottavainen ja tiettyjen maamerkkien ohitus antoi virtaa. Pian kuitenkin kroppaan alkoi sattua ja sen jälkeen keskityin vain aaltojen seassa jaksamiseen, Juuso Tilaéus sanoi.

Fyysisestä haasteesta selvinneelle kolmikolle meri ja vesiurheilu ovat kaikki kaikessa. He ovat kaikki leijalautailleet jo usean vuoden ajan ja Juuso ja Pekka pyörittävät Espoon Keilaniemessä vesiurheilukeskus Laguunia.

Maailmaennätyksen mahdollisti kumppani Fortum.

Onnea Juusolle, Otsolle ja Pekalle aivan käsittämättömän kovasta suorituksesta ja saavutuksesta! Oli hienoa olla mukana mahdollistamassa ennätysyritystä. Kiitokset myös tuulivoimalle, joka toi miehet Ruotsista Suomeen, iloitsi Jussi Mälkiä Fortumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.