Espoon Kuvataiteilijat ry täyttää 50 vuotta

Galleria Aarnin uusia tiloja. Kuva: Antti Minkkinen

Espoon Kuvataiteilijat ry juhlii 50-vuotista taivaltaan elokuussa uusissa tiloissa. Yhdistys ja sen mukana Galleria Aarni ja Espoon Taidelainaamo ovat muuttaneet Tapiolasta kauppakeskus Selloon Leppävaaraan.

Uusissa galleriatiloissa on esillä Espoon Kuvataiteilijoiden 50-vuotisjuhlanäyttely, joka kantaa nimeä Espoolainen taide 50 vuotta. Teemana on espoolaisen taiteen monimuotoisuus, monikulttuurisuus, kantaaottavuus, rohkeus, perinteisyys ja avoimuus. Näyttelyssä halutaan tuoda näkyväksi niitä aiheita, muotoja ja mielikuvia, joita espoolainen kuvataide tänä päivänä käsittelee.

Galleria Aarnin uusia tiloja: Kuva: Antti Minkkinen

Juhlanäyttelyyn osallistuu yhdistyksen jäsenten lisäksi muitakin espoolaisia ammattitaiteilijoita ja kuvataiteen paikallisyhdistysten jäseniä. Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Ilona Cutts, Lars-Henrik Gahmberg, Tapio Haapala, Tapio Nyyssönen, Kim Somervuori, Annaliisa Troberg, Jussi TwoSeven ja Maija Helin Åvall. Näyttely päättyy Espoo-päivään 31. elokuuta, jolloin galleriassa on erityistä ohjelmaa kuten tanssiteatteri Glims & Glomsin esitys.

Espoon Kuvataiteilijat – Esbo Bildkonstnärer ry on perustettu vuonna 1969. Yhdistykseen kuuluu yli 130 ammattitaiteilijaa ja sen keskeisin tavoite on tukea ja edistää kuvataiteen ja -taiteilijoiden asemaa Espoossa. Yhdistyksen näyttelytoiminta keskittyy Galleria Aarniin, jossa esitellään nykytaidetta neljän viikon välein vaihtuvin näyttelyin ilman pääsymaksua.

Samoissa tiloissa yhdistyksen ja Galleria Aarnin kanssa toimii Espoon Taidelainaamo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.