Kivenlahden kirjaston sisäilmaongelmaan vaadittiin vastauksia

Kuvituskuva

Suuri joukko Espoon kaupunginvaltuutettuja on penännyt kaupungin virkamiesjohdolta vastauksia Kivenlahden kirjaston sisäilmaongelmiin.

Viime keväänä tehdyn valtuustokysymyksen lukuisiin kysymyksiin on saatu Espoon kaupungin teknisen toimen johtajan vastaukset. Espoon kaupunginhallitus hyväksyi nyt elokuussa yksimielisesti teknisen toimen laatimat vastaukset. Kaupunginhallitus päätti myös esittää Espoon kaupunginvaltuustolle, että valtuustokysymys katsotaan loppuun käsitellyksi.

Lähes 30 kaupunginvaltuutettua allekirjoitti valtuutettu Johanna Värmälän valtuustokysymyksen. Siinä oli kaikkiaan kuusi eri kysymystä. Niissä pyydettiin vastausta esimerkiksi siihen, millaisia korjaustoimenpiteitä Kivenlahden kirjaston tiloissa tehtiin ja miten kaupunki on valvonut kirjastotilan korjaamista. Lisäksi valtuustokysymyksessä ihmeteliin, että miksi Kivenlahden kirjaston välittömässä läheisyydessä olevissa tiloissa ei ole havaittu samoja ongelmia, joita on ollut Kivenlahden kirjaston tiloissa.

Valtuustokysymykseen annetussa vastauksessa kerrottiin, että kirjastokiinteistön omistava yhtiö on teettänyt rakennuksessa useita korjaustöitä. Niitä ovat olleet esimerkiksi päätyulkoseinän vaurioituneiden kohtien hionta, kirjaston ilmanvaihtokojeen päätelaitteiden villaeristeiden pinnoitus Grafosealilla sekä erkkerin katossa havaittujen vuotokohtien paikkaus.

Korjaustöiden teettämisestä ja valvonnasta vastaa Kiinteistö Oy Merenselkä, joka omistaa kirjastorakennuksen. Yhtiön hallituksessa istuu kaupungin edustajia, jotka ovat seuranneet ja tarvittaessa kiirehtineet sisäilmakorjausten suorittamista.

Suoritetut korjaukset eivät kuitenkaan poistaneet kirjaston henkilökunnan oireilua, ja kirjastopalvelut siirrettiin evakkoon toistamiseen lokakuussa 2018.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.