Espoolainen yrityskiihdyttämö palkittiin Qatarissa

Espoon Otaniemessä sijaitseva suomalainen Aalto Startup Center on palkittu yhtenä maailman viidestä parhaasta yliopistollisesta yrityskiihdyttämöstä.

Maailman parhaat yrityshautomot ja -kiihdyttämöt palkittiin Qatarin Dohassa 6.11.2019 UBI Globalin järjestämässä World Incubation Summit 2019 -seminaarissa.

Tämä oli viides kerta, kun joka toinen vuosi toteutettava vertailu järjestettiin, ja Aalto Startup Center osallistui siihen nyt ensimmäistä kertaa.

Maailman parhaan yliopistollisen yrityskiihdyttämön tittelin sai venäläinen HSE Business Incubator, ja parhaan viiden joukkoon valittiin määrittelemättömässä järjestyksessä Aalto Startup Centerin lisäksi belgialainen Imec, yhdysvaltalainen Startup Aggieland ja kanadalainen York Entrepreneurship Development Institute.

Nykymuodossaan Aalto Startup Center on toiminut vuodesta 2009 lähtien, jolloin New Business Center ja Arabus fuusioituivat. Tämä merkitsi luovien alojen, business-puolen ja teknologian yhdistymistä saman katon alle. Vuotta myöhemmin perustettiin Aalto-yliopisto, johon kiihdyttämöohjelma liitettiin.

Vuonna 2017 Aalto Startup Center muutti Helsingin Ruoholahdesta Otaniemeen, ja vuotta myöhemmin se asettui kasvuyrityskeskus A Gridiin.