Nuoret järjestävät lemmikkikahviloita Laajasalossa

Nuorten ympäristötila Laajasalossa tarjoaa kohtaamisia lemmikkien kanssa, sekä monenlaisia ympäristöteemaisia harrastusmahdollisuuksia.

Laajasalossa kauppakeskus Saaren ensimmäisessä kerroksessa vuosi sitten avattu Nuorten ympäristötila tarjoaa monenlaista tekemistä ja toimintaa muun muassa eläimistä, ympäristöstä ja retkeilystä kiinnostuneille eri ikäisille nuorille. Eläintoiminta on yksi tilan suosituimmista toimintamuodoista, eikä ihme, onhan toiminta saanut alkunsa nuorten omasta toiveesta.

Eläintoiminnan puitteissa järjestetään kuukausittain lauantaisin lemmikkikahviloita vaihtuvin teemoin. Aiemmin tänä vuonna on muun muassa tavattu avustajakoiria ja askarreltu lemmikkien virikeleluja. Lauantaina 30.11. järjestetään kissakahvila, jolloin lemmikkikahvila tarjoaakin erinomaisen tilaisuuden nauttia kissojen rapsuttelusta, jos kotiin ei syystä tai toisesta voi hankkia omaa karvakaveria.

Ruokakeräys löytöeläimille

Lemmikkikahvilan yhteydessä järjestetään myös löytöeläimille ruokakeräys. Päivän aikana vastaanotetaan ruoka-, kissanhiekka- ja lelutarviketavaroita, jotka myöhemmin lahjoitetaan eläinsuojelujärjestöille. Pääasiassa toivotaan lahjoituksia kissoille, mutta kaikki lahjoitukset otetaan ilolla vastaan.

Lemmikkikahvilat ovat maksuttomia ja avoimia kaikenikäisille. Eläintoimintaan ovat tervetulleita kaikki yli 12-vuotiaat nuoret. Ryhmä kokoontuu ympäristötilassa maanantaisin kello 17-19. Toiminnan puitteissa on viimeisen vuoden aikana käyty mm. Fallkullan kotieläintilalla hoitamassa eläimiä, järjestetty koira-, kissa- ja kanikahviloita sekä retkeilty erilaisissa kohteissa.

Ekokahvilassa vegaaniherkkuja

Lemmikkikahviloissa nuoret pyörittävät ekokahvilaa, joka tarjoa itseleivottuja vegaanisia ja ekologisia herkkuja sekä reilun kaupan kahvia ja teetä edulliseen hintaan.

Ympäristötilaa pyörittää Helsingin kaupungin nuorisopalveluihin kuuluva ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet helsinkiläiset nuoret.

Nuorten ympäristötila
Yliskylän puistokatu 4, 1. krs
ymparistotila.munstadi.fi