Vuoden 2021 parhaat luontokuvat esillä Espoossa

Pekka Tuuri: Liskomies. Vuoden luontokuva 2021. Kuva: Pekka Tuuri

Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttelyssä Espoon Villa Elfvikin luontotalossa järjestetään Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttely 26.1.-6.3.2022.

Näyttelyssä on esillä 37 Vuoden Luontokuva 2021 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta kilpailusarjasta on mukana kolme palkittua ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Mukana on luonnollisesti myös Vuoden Luontokuvaksi valittu espoolaisen Pekka Tuurin kuva ”Liskomies”.

– Kuvaan on upeasti saatu mukaan myös vedenpäällistä maisemaa pilviä myöten. Taustan metsä ja tumma ranta täyttävät kuva-alan hyvin. Eläin sijoittuu kuvassa oikeaan kohtaan ja sen asento on mainio sormia ja hännänpäätä myöten, tuomaristo kehuu voittokuvan sommittelua ja luontokuvauksellisia ansioita.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui vuonna 2021 yli 13 000 valokuvaa.

Suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Sommittelu ja muoto sekä Luonto ja ihminen. Nuorille oli oma sarja.

Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajan. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin.

Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa Laajalahdessa osoitteessa Elfvikintie 4. Sisäänpääsy luontotaloon ja Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttelyyn on maksuton.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.