Vastarinta ei auttanut: Viherlaakson terveysasema Kiloon

Kuvituskuva

Viherlaakson terveysaseman palvelut siirtyvät Kilon terveysaseman yhteyteen kesällä 2020. Osa kuntapäättäjistä vastusti siirtohanketta ja vaati, että Viherlaakson terveysasemalle etsitään korvaavat tilat nimenomaisesti Viherlaakson alueelta.

Espoon kaupungin mukaan Viherlaakson terveysasemarakennus on tarkastuksissa todettu huonokuntoiseksi eikä tiloissa työskentelyä voi jatkaa. Espoo ei aio korjata rakennusta, joten terveyasema tuskin enää palaa sinne takaisin.

Kilon terveysasemarakennuksesta osoitteessa Trillakatu 5 on vapautumassa tilaa. Kaupungin mukaan Viherlaakson alueella ei ole terveysasematoimintaan soveltuvaa väistötilaa.

Lautakunta äänesti useasti

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta oli joulukuun kokouksessaan eripurainen käsitellessään Viherlaakson terveysaseman siirtoa Kiloon.

Kokouksessa tehtiin useita muutosehdotuksia, joissa vaadittiin, että kaupunki vielä selvittää väistötilojen järjestämismahdollisuuden Viherlaakson alueelta. Vaatimukset kuitenkin kaatuivat äänestyksissä. Vähemmistöön jääneet päättäjät katsoivat, että lautakunnan ei olisi pitänyt päättää terveysasematoimintojen siirtämisestä Kiloon, koska viherlaaksolaisten on erittäin vaikea päästä Kilon terveysasemalle.

Lautakunnan enemmistö hyväksyi kuitenkin lisäyksen, jonka mukaan kaupunki selvittää mahdollisuuksia viedä osa terveyspalveluista Viherlaakson alueelle väistötiloissa olon aikana.

Evakon pituudesta ei tietoa

Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka pitkään Viherlaakson terveysasema on Kilossa.

Epäselvää myös on, että mihin paikkaan terveysasema myöhemmin tulevaisuudessa siirtyy, sillä koko Suur-Leppävaaran alueen terveysasemapalvelut ovat menossa myllerrykseen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että Suur-Leppävaaran terveysasemapalvelujen kokonaisuudesta tuodaan lautakunnalle esitys vuoden 2020 aikana.

Lähtökohtaisesti valmistelussa haetaan ratkaisua, jossa terveysasemapalveluita tarjotaan Viherlaakson alueella.

Myös Espoon kaupunginhallitus painottaa tuoreessa tammikuisessa päätöksessään, että kaupunginhallitukselle on laadittava selvitys Viherlaakson terveysaseman väestövastuualueen pysyvistä tilaratkaisuista.

Viherlaakson terveysasemapalvelujen pitää jatkossakin olla saatavissa mahdollisimman saavutettavina palvelualueella ja korkeatasoisena osana Espoon terveyspalveluja.

Viherlaaksolaisten ei ole pakko mennä terveysasemalle Kilon väistötiloihin, sillä kuntalaiset voivat vapaasti valita käyttämänsä terveysasemansa Espoossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.