Träskändan kartanon julkisivut korjataan – peruskorjaus odottaa

Träskändan kartano. Kuva: Museovirasto Musketti

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vastauksen kuntalaisaloitteeseen Träskändan kartanon saamiseksi kuntalaiskäyttöön. Leppävaaran Träskändan kartanolle on pitkään etsitty uutta vuokralaista sekä kartoitettu tulevaa käyttöä.

Tilapalvelut -liikelaitos on tehnyt alkuvuoden aikana kuntotarkastuksen Träskändan kartanoon ja on laatimassa peruskorjaussuunnitelmaa kohteelle. Peruskorjauksessa muun muassa kaikki kohteen tekniset järjestelmät tulevat uusittavaksi.

Kohteen tulevalla käytöllä on vaikutusta peruskorjaussuunnitelmaan ja sen toteutukseen eikä sisätilojen peruskorjausta ei ole tarkoituksenmukaista toteuttaa ennen kuin kartanolle on löydetty pysyvä käyttötarkoitus. Tilapalvelut-liikelaitos kunnostaa kesällä 2019 kartanon julkisivun vuosikorjausmäärärahoilla niin, että rakennuksen ulkovaippa suojaa rakennuksen. Julkisivukorjauksiin on budjetoitu 700 000 euroa vuosikorjausrahaa. Kartanon alueella ei ole asemakaavaa, mutta alueesta on tehty kaavallinen selvitys.

Träskändan kartanon tulevasta käytöstä pidetään kuntalaisille vuorovaikutteinen asukastilaisuus vuoden 2019 aikana. Sivistystoimen kulttuurin tulosyksikkö on käynnistänyt yhteistyön Suomen Valotaiteen seuran kanssa tarkoituksena järjestää Träskändan puistoon valotapahtuma syyskuussa 2019.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.