Rakkaus eläimiä kohtaan huokuu Eläinlääkärikeskus SoVetissa

Kuvassa eläinlääkärit Karita Leirisalo, Maarit Luukkainen, Tanja Mathisen sekä hoitajat Kerttu Järve, Linda Siren ja Kati Helin. Kuvaaja Jan Tuomisto.

Eläinlääkärikeskus SoVetin perustaja Maarit Luukkainen on pienestä pitäen pitänyt eläimistä. Tämän lisäksi hän on aina ollut kiinnostunut lääketieteestä. Lukiossa ollessaan hän tiesi sataprosenttisesti mitä hän haluaa isona tehdä työkseen. Vuonna 1999 hän valmistuikin Helsingin Yliopistosta eläinlääketieteen lisensiaatiksi. Pian sen jälkeen hän perusti Eläinlääkärikeskus SoVetin (entiseltä nimeltään Soukan pieneläinklinikka).

SoVetin hoitohenkilökunnalle lemmikin hyvinvointi on kaikkein tärkeintä. Tämän vuoksi heillä onkin saatavilla paljon sellaisia palveluita, joita ei löydy aivan jokaisesta eläinlääkäristä. Lemmikin omistaja voi esimerkiksi tuoda lemmikkinsä hoidettavaksi ennen töihin menoa ja hakea se vasta työpäivän jälkeen ilman mitään ylimääräisiä kuluja, toki kuitenkin saman päivän aikana ja SoVetin aukioloajat huomioiden. Näin ollen omistajan ei siis tarvitse huolehtia siitä kuinka lemmikki pärjää yksin toimenpiteen jälkeen.

– Toimenpiteestä riippuen me pidämme lemmikistä huolta esimerkiksi käyttämällä tätä ulkona ja ruokkimalla, Maarit kertoo.

Lemmikeistä pidetään SoVetissa hyvää huolta. Kuvaaja Jan Tuomisto.

Tähystysmenetelmillä lemmikille koituu 65% vähemmän kipua

Eläinlääkärikeskus SoVetin erikoisosaamisalaa ovat muun muassa tähystykset ja tähystysleikkaukset. Vuonna 2009 Maarit kävi USA:ssa opiskelemassa tähystysleikkauksissa käytettäviä tekniikoita. Tästä eteenpäin SoVetissa on tehty tähystysleikkauksia ja onkin näin ollen yksi ensimmäisistä pieneläinklinikoista Suomessa, joka on ottanut kyseisen tekniikan käyttöön. SoVettiin saapuvat asiakkaat voivatkin olla varmoja, että ammattitaito on korkeimmillaan. Tähystysmenetelmien hyödyntäminen on hyvä myös lemmikin kannalta.

– Tutkimusten mukaan tähystysmenetelmillä suoritetuista leikkauksista koituu lemmikille 65 prosenttia vähemmän kipua. Myös toipuminen on korvaavaan toimenpiteeseen eli avoleikkaukseen verrattuna nopeampaa, Maarit summaa.

Lemmikkiä ei aina välttämättä pääse tuomaan paikan päälle, mutta tämäkään ei ole ongelma. SoVetin hoitohenkilökunta voi nimittäin tarvittaessa tehdä kotikäyntejä.

– Kotikäynnillä tehtävät toimenpiteet ovat välineistön vuoksi rajoitettuja, mutta voimme esimerkiksi tehdä perustarkastuksia, tiineysultria ja kotieutanasioita.

Maaritin lisäksi SoVetin hoitohenkilökuntaan kuuluvat eläinlääkärit Karita Leirisalo, Tanja Mathisen, Marika Melamies sekä hoitajat Kerttu Järve, Linda Siren ja Kati Helin. Heidän lisäkseen porukkaan kuuluvat myös eläinlääketieteen opiskelijat Iida Autio, Anna Vanha-Perttula ja Julia Posti. Tämä tiimi haluaa pitää oman osaamisensa täysin timanttisena ja sen vuoksi he käyvätkin usein erilaisissa koulutuksissa.

Eläinlääkärikeskus SoVetin aukioloajat:

  • Arkisin 7.30 – 20.00
  • Lauantaina 9.00 – 15.00
  • Sunnuntaisin suljettu

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.