Omnian muotinäytös tuo nähtäväksesi häikäiseviä luomuksia

Luonto teemaa kantava Omnian muotinäytös toteutetaan yhteistyössä vaatetusalan artesaanien, metallialan artesaanien sekä media-alan, hius-ja kauneusalan opiskelijoiden ja Omnian nuorten työpajojen kanssa.

Muotinäytöksen aikana pääsee näkemään upeita vaatetusalan luomuksia, kauniita meikkauksia sekä lumoavia kampauksia, kun tulevat vaatetus-, hius- ja kauneusalan ammattilaiset näyttävät omaa osaamistaan.

Muotinäytöksessä on nähtävillä kierrätysmateriaaleista suunnitellut asut, jotka vaatetusalan artesaanit ja metallialan artesaanit ovat valmistaneet yhdessä. Media-alan opiskelijat työstävät scriinillä nähtävät materiaalit ja näytöksen äänimaailma on puolestaan nuorten työpajojen käsialaa.

Malleina Omnian opiskelijat

Näytöksen malleina esiintyvät Omnian oppilaat. Miltä tuntuu esiintyä Omnian muotinäytöksessä?

– Hieman jännittää, mutta on hienoa päästä näyttämään millaisia vaatteita olen itse saanut aikaiseksi ja pukea ylleni myös muiden opiskelijoiden valmistamia asuja, aikuisopiskelija Ira kertoo.

– On myös mahtavaa, että osaavat ihmiset myös meikkaavat ja laittavat hiukseni kuntoon muotinäytökseen. Siitä varmaan saa sen pienen lisäkipinän, jonka lavalle astuessaan tarvitsee, viimeistä vuottaan opiskeleva Ira lisää.

Muotinäytös on myös mahtava tilaisuus nuorille sekä aikuisille päästä tutustumaan aloihin ja juttelemaan tekijöiden kanssa. Millaisia vinkkejä antaisit opintojen aloittamista pohtivalle?

– Itse nautin uusien asioiden oppimisesta ja jos paloa löytyy, niin ehdottomasti kannattaa hakea kouluun. Itse teen töitä tässä samalla ja opiskelen aikuispuolella. Toki välillä on hieman kiireisempiä ajanjaksoja, mutta hetkeäkään en ole katunut, Ira kertoo.

Muotinäytös esitetään 6. maaliskuuta klo 14.00, klo 16.00 sekä klo 18.00. Tapahtumapaikkana on Sellon kirjaston aula. Muotinäytöksiin on vapaa pääsy.