Rakkauden puutarhassa ja metsässä odotellaan kevättä!

Vaikka näinä kirpeinä pakkasaamuina ei ehkä siltä tunnukaan, kevät tekee tuloaan kovaa vauhtia. Viime keväänä Suurpellossa alulle saatua Rakkauden puutarhaa tai Rakkauden metsää ei myöskään ole unohdettu – päinvastoin.

– Rakkauden metsän puut seisovat kauniisti kimmeltävän hangen keskellä, kertoo yksi hankkeen takana olevista tahoista, Suurpelto-seura RY:n puheenjohtaja Eira Mononen.
– Lumessa näkyy välillä jälkiä, kun puun omistaja on käynyt kurkkaamassa, mitä puulle kuuluu.

Koska puiden oksat kiinnostavat esimerkiksi peuroja, pääasia puista on suojattu isommilla verkoilla. Kevään ja puiden kukkimisen aikaa odotetaan jo innolla.

-Laskimme syksyn lopussa, että puita oli 110 kappaletta. Niitä ovat olleet istuttamassa rakastavaisia, perheitä, isovanhempia lastenlapsineen, päiväkotiryhmiä sekä esimerkiksi koululuokkia, Mononen luettelee.
– Monissa on kauniit laput kertomassa, kenen puu on kyseessä.

Uusille hedelmäpuille löytyy myös tilaa

Tänäkin vuonna pääsee istuttamaan oman puunsa, mikäli haluaa. Perjantaina 18. toukokuuta järjestetään Rakkauden puutarhan ja Rakkauden metsän yksivuotisjuhla, ja heti seuraavana päivänä perinteinen Kukkiva Suurpelto.

– Suurpellon lapset, jotka käyvät Olarin koulua Opinmäessä, haluavat istuttaa oman puunsa. Toivomme myös saavamme puun taimien myyntiä lauantain tapahtumaan.

Tapahtumien ulkopuolella puita voi alkaa pääsääntöisesti istuttaa silloin, kun maa sulaa.

– Asiasta kannattaa tiedustella taimimyyjiltä; he osaavat neuvoa asiassa. Puutarhassa ja Espoon kaupungin verkkosivuilla löytyvät ohjeet hedelmäpuun istuttamiseen, Mononen toteaa.
– Ainakin Kukkiva Suurpelto-tapahtuman aikaan se onnistuu hienosti!

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.